Zara clutch vs. Kenzo tiger tas!

Modeketen Zara laat er geen gras over groeien en laat zich volop inspireren door luxe modehuizen. Na Nicholas Kirkwood is het Parijse modehuis Kenzo volop aan de beurt. Eerder spotten wij al een ballerina bij Zara die heel veel leek op die van Kenzo. De bekende tijgerkop van Kenzo heeft tout modeland inmiddels veroverd en iedereen is besmet met de Tiger Fever. Zo ook Zara…

Kenzo Tiger

Naast de ballerina van Kenzo heeft de Spaande keten Zara nu ook een tas in de collectie die geïnspireerd is op een model van Kenzo.  De Kenzo Tiger is populair en Zara weet dat maar al te goed. Kenzo lanceerde een zwarte tas met de bekende tijgerkop. Ook Zara heeft nu een zwarte tas mét tijgerkop. De tijger van Zara bestaat net als die van Kenzo uit verschillende kleuren.

Zara clutch

Toch zijn er al je goed kijkt wel een aantal verschillen. Ten eerste heeft de Zara clutch geen logo en staat bij de tas van Kenzo het beroemde logo er wel op. Ten tweede, heeft de Zara clutch een ander handvat dan de Kenzo Tiger tas. De tas van Kenzo heeft een lange metalen riem, die van Zara een kort leren handvat. De tas van Zara is een clutch en heeft geen extra binnen vakken. De tas van Kenzo heeft dat wel en is geen typische clutch. Ook is de Zara clutch rondom versierd met studs en die van Kenzo niet. Maar het grootste verschil zit natuurlijk in de prijs. Want voor deze Zara ‘inspired Kenzo’ clutch betaal je slechts €39,95 en voor de echte Kenzo mag je een bedrag van €430 neertellen.

Wat kies jij? Ga je voor een originele Kenzo of een inspired by Kenzo? And last but not least: Vind je het kunnen dat Zara deze modehuizen gebruikt als ‘inspiratiebron’?