Nike lanceert nieuw en innovatief sneakerontwerp

Nike lanceerde vorige week een nieuw sneakerontwerp. Deze sneakers zijn echter niet vernoemd naar supersterren of veelbelovende atleten. Nee, de naam is Go FlyEase, de eerste handsfree sneakers van het bedrijf. Dit beteIkent geen schoenveters, geen klittenband, geen ritsen. In dit artikel lees je alles over het nieuwste designproduct in de Nike-productlijn.

Toegankelijk

Go FlyEase richt zich op toegankelijkheid waardoor mensen met een handicap of mensen die moeite hebben met het vast- en losmaken van schoenen elke dag een coole en ondersteunende sneaker kunnen dragen.

Matthew Walzer

Die lijn bestaat deels vanwege Matthew Walzer. Hij lijdt aan hersenverlamming, die enkele van zijn motorische vaardigheden aantast. In 2012, toen hij slechts 16 jaar oud was, schreef Walzer een brief aan het bedrijf met het verzoek om schoenen te maken die zij en anderen zoals zij kunnen dragen. Walzer ontwikkelde mee de eerste FlyEase-modellen,

Gemakkelijk aan- en uit te trekken

De nieuwe sneaker is gemakkelijk aan en uit te trekken en bewijst hoe design, innovatie en engineering kunnen worden gecombineerd om een probleem op te lossen. Het is dan ook geen verrassing dat de handsfree schoenontwerp van Nike veel positieve reacties oplost. Achter de soepele beweging van de schoenen zit een bistabiel scharnier, dat de veiligheid van de schoenen in zowel volledig open als volledig gesloten toestand kan garanderen.

Nike GO FlyEase spanner

De bijzondere schoen bevat nog een iconisch detail: Nike GO FlyEase spanner. De unieke flexibiliteit van de spanschoenen maakt vele (schoenen uit) drukhandelingen vanzelfsprekend, en geeft deze beweging een geheel nieuwe betekenis.

Technologie toegepast op verschillende schoenstijlen

Geavanceerde, toegankelijke oplossingen, zoals die in Nike GO FlyEase, staan symbool voor de can-do mentaliteit die de Nike FlyEase-technologie ondersteunt. Sinds zijn debuut is de technologie toegepast op verschillende schoenstijlen voor basketbal, hardlopen en sportkleding. Elk volgend ontwerp zorgt voor een evenwicht tussen de FlyEase-standaard en de prestatienorm op het sportveld.

Geschikt voor iedereen met een actieve levensstijl

Met de Nike GO FlyEase kan iedereen genieten van een actieve levensstijl, of de drager nu een sportkampioen is, een vijftigplusser of een ouder of iemand met een handicap. Nike GO FlyEase zal in eerste instantie alleen te bestellen zijn door Nike-leden. Maar het merk is van plan om het later dit jaar beschikbaar te stellen aan alle consumenten. Nike organiseert overigens wel vaker mooie acties. Zo doneerde het een tijdje geleden 30.000 paar schoenen aan helden in de gezondheidszorg.