Tijd om de weg op te gaan: Adidas ontwerp nieuwe fietsschoen

Voor het eerst in 15 jaar heeft Adidas een speciale schoen voor op de weg uitgebracht. Het nieuwe ontwerp richt zich op een jonge generatie sportieve fietsers. De nieuwe schoen van Adidas heet ‘The Road Shoe’.

De ‘Road Shoe’

Adidas is een iconisch schoenenmerk. Zodra het met iets nieuws komt is dat dan ook groot nieuws. De ‘Road Shoe’ is gemaakt van Primegreen. Dit is een 100 procent gerecycled synthetisch geweven materiaal. Ook de zool van de schoen bestaat uit gerecycled materiaal. Voor extra stevigheid is het versterkt met glasvezel.

Geïnspireerd door iconische voetbalschoenen

Voor de sluiting zijn ouderwetse veters gebruikt. Ze dragen bij aan de op voetbalschoenen geïnspireerde look van de nieuwe Adidas. Ben je fan van de iconische World Cup laarzen? Dan zul je ongetwijfeld genieten van de strakke en klassieke Adidas-stijl van deze schoenen.

Persbericht

In een het persbericht benadrukte Adidas dat de schoenen zijn ontworpen voor renners die streven naar de allerbeste prestaties. Sinds de oprichting van Adidas een paar decennia geleden brengt het af en toe fietsschoenen op de markt. De wereldberoemde wielrenner Eddy Merckx had er veel van zijn overwinningen aan te danken. Bovendien heeft Adidas zeer veel fiets-specifieke kennis en produceert het ook uitstekende mountainbike schoenen.

“De schoenen zijn de eerste stap zijn van onze lange reis naar de creatie van een reeks van producten die de fietservaring verbeteren”, aldus Celine Del Genes. Zij is de vice-president van gespecialiseerde sporten bij Adidas.

Celine Del Genes: “Het merk wil tegemoet wil komen aan de behoeften van een nieuwe fietscultuur dat zich snel ontwikkelt. Het wil toegankelijke high-performance producten creëren die meer mensen in staat stellen om te rijden.”

Samenwerking in 2018

Misschien herinner je je nog de samenwerking tussen Adidas en Colnago’s in 2018. Destijds kwam er een beperkte oplage van Trimm Star en Kamanda schoenen op de markt. De ontwerpen waren geïnspireerd op de lange geschiedenis van beide merken. Ook bijzonder: in 2017 ontwierp Adidas een sneaker van oceaanplastic.

Meer belangstelling voor fietsschoenen

In de nabije toekomst wil Adidas haar lijn van fietsschoenen waarschijnlijk uitbreiden. Het heeft steeds meer belangstelling voor de wielersport. Niet zo verrassend, als je bedenkt dat de populariteit van wielrennen in 2020 groter is dan ooit.