Zó draag je comfortabele schoenen op het werk

Breng je lange dagen door op het werk? Dan ben je zeker niet de enige. Uit cijfers blijkt dat ongeveer een kwart van alle Nederlanders een baan op kantoor heeft. Voor een fijne werkdag zijn goede schoenen onmisbaar. Bij deze een aantal tips!

Tip 1: Wees je bewust van de werk dresscode

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke schoenen geschikt zijn voor jouw werk. Sommige kantoren hebben namelijk een specifieke dresscode met nette en gesloten schoenen. Andere werkplekken zijn meer casual en vinden het geen probleem dat je bijvoorbeeld loafers of sneakers draagt. Heel soms zijn zelfs sandalen toegestaan als het warm is. Hoe dan ook is het belangrijk om schoenen te dragen die passen bij jouw werkplek.

Tip 2: Focus op comfort

Misschien heb je een baan waarbij je lang moet staan of lopen. Op kantoor is dat niet altijd het geval, maar in beweging komen is toch belangrijk. Kies daarom voor schoenen van goede kwaliteit. Die zitten vaak comfortabel omdat ze voor voldoende demping en ondersteuning zorgen. Daarmee voorkom je vermoeide en pijnlijke voeten.

Tip 3: Let op de pasvorm

Minstens zo belangrijk als comfort is een goede pasvorm. Zorg ervoor dat je schoenen niet te strak of te los zitten. Er moet voldoende ruimte zijn voor de tenen om heen en weer te kunnen bewegen. Tegelijkertijd moet de hak goed worden ondersteuning. Op die manier wordt wrijving voorkomen, wat de kans op blaren verkleint.

Tip 4: Kies voor duurzaamheid

Schoenen van hoge kwaliteit gaan langer mee. Dat is wel zo handig wanneer je van plan bent om ze op jouw werk te dragen. We raden aan om schoenen van leer te dragen. Die hebben vaak een goede pasvorm en gaan lang mee.

Tip 5: Hou rekening met het weer

Draag schoenen die geschikt zijn voor bepaalde weersomstandigheden, zoals regen en wind. We weten allemaal dat het in Nederland vaak regent. Zodoende is het verstandig om een paar waterdichte schoenen in de kast te hebben staan. Laarzen met goede isolatie zijn juist zeer geschikt voor de winterkou.

Tip 6: Wissel regelmatig af

Loop je de hele week op dezelfde schoenen? Geen goed idee! Dit kan leiden tot vermoeide voeten en soms zelfs blessures. Wissel daarom af tussen verschillende schoenparen om jouw voeten wat rust te geven. Op die manier belast je bepaalde delen van de voet minder, en dat is wel zo fijn.

Tip 7: Let op de hoogte van de hak

Draag je op kantoor formele kleding met hakken? Let dan goed op de hoogte van de hak. Hoge hakken en elegantie gaan hand in hand, maar leiden soms helaas ook tot pijn, ongemak en zelfs blessures. Kies hakken die fijn en comfortabel lopen, helemaal wanneer je er urenlang op moet doorbrengen. Wees eerlijk: een gezicht dat vertrokken is van de pijn draagt niet bepaald bij aan jouw professionele uitstraling!

Tip 8: Zorg voor goed onderhoud

Schoenen gaan het langste mee bij goed onderhoud. Maak ze regelmatig schoon met een schoonmaakmiddel. Draag je graag leer? Gebruik dan een middel die speciaal bedoeld is voor dit type materiaal. Op die manier blijven de schoenen in goede staat en loop je comfortabel en zelfverzekerd op kantoor!