Dit zijn de schoenentrends voor deze zomer!

Het wordt alweer bijna zomer en waarschijnlijk kan jij er ook niet meer op wachten. Nu de zon al een stuk meer begint te schijnen begint iedereen zich weer te oriënteren op wat de nieuwe schoen trend zal worden. In dit artikel gaan we dieper in op de trends en wat je kunt verwachten in de (web)winkels.

Schoenen trends

Een gemiddelde schoenentrend gaat ongeveer 7 jaar door en wordt in een rustig tempo door elkaar vervangen. Ondanks dat de trends door elkaar worden vervangen zal een bepaalde schoen weer terugkomen, denk bijvoorbeeld aan: Jordans. Bestel air jordan op wethenew en kijk even wat de collectie is. Je ziet bij een terugkerende schoen die een tijd terug erg populair is dat ze dan weer langzaam een opmars maken.

Sneaker trends voor in de zomer

De trends zijn vooral een hele hoop sneakers, wat natuurlijk fijn is door de comfortabelheid. Een sneaker kan tegenwoordig onder bijna elke schoen gedragen worden onder elke outfit en zelfs bij een sollicitatie wordt je daar niet meer op afgekeurd.

Witte sneakers

Een witte sneaker kan bijna altijd onder een outfit en al helemaal in de zomer is dit super hip bij een mooie jeans en een shirtje. Ondanks dat deze trend al jaren aan de gang is blijft dit een goede optie om naar te kijken.

Dikke zolen

In de afgelopen jaren zag je het al best veel terug, sneakers met dikke zolen. In deze zomer zal je dit ook veel terugkomen in bijvoorbeeld de schoenen van Alexander Mcqueen. Denk aan een hoge zool met een zwarte, zalm of witte kleur op de schoen zelf. Deze schoenen kun je mooi combineren met een lichte jeans met mooie wassing en een wit t-shirt.

Loafers

Loafers zijn een ander woord voor instappers en zijn er in allerlei kleuren en maten. Het is wel een verrassing dat deze trend is komen opzetten, want deze schoen werd voor een lange tijd alleen nog in het buitenland veel gedragen. Loafers hebben vaak ook een dikkere zool wat zorgt voor een sportieve schoen wat je ook onder een nettere outfit kunt dragen.

Laarzen

De laatste tijd komen er een hele hoop soorten lichte boots voorbij. De boots kwamen eerst vooral in het seizoen van het slechtere weer in de winter terug, maar deze zomer komen ze ook in het licht veel voorbij. Door de lichtere kleuren hebben ze een zomerse look wat mooi staat onder bijv. een jurkje.