Kanye West lanceert nieuw schoenontwerp: verwarring alom

Afgelopen zaterdag deelde zanger Kanye West een nieuw schoenontwerp via Twitter. De naam? ‘YZY D Rose’. De schoenen wekten echter verwarring bij gebruikers. Het ontwerp is namelijk nogal abstract en ook de textuur en de manier waarop ze gedragen moeten worden is onduidelijk.

Abstracter witte schoenen

Afgelopen zaterdag twitterde West een foto van een paar abstracte witte schoenen. Hij schreef ‘YZY D Rose komt binnenkort’ en kreeg meteen een hoop reacties. Sinds West een foto deelde van de schoenen speculeren de fans over hoe ze eigenlijk gedragen worden.

’Het skelet van een vis’

Sommige gebruikers hebben de schoenen van Kanye West al vergeleken met het ‘skelet van een vis’, gesneden aardappelen en zelfs een hoopje spaghetti noedels! De wereldberoemde rapper staat al langer bekend om zijn unieke stijl. Een paar jaar geleden lanceerde hij via zijn merk Yeezy een schoenenlijn. West werkte samen met Adidas en dit bleek een schot in de roos.

Nog geen reactie

De Yeezy-lijn van Kanye West, staat bekend om zijn eclectische, minimalistische en vaak futuristisch ogende stijlen. Het nieuwste schoenontwerp van de rapper wekt echter vooral verbazing.Op het moment van schrijven hebben zowel de website van Adidas als de website van Yeezy Supply nog geen informatie gedeeld over de lancering van de schoenen.

Verleden vol kritiek

Overigens hebben andere Yeezy-schoenen in het verleden ook al verwarring gezaaid bij de fans, critici en volgers van West op de sociale media. In september 2019 lanceerde Yeezy de “foam runner”. Deze slip-on clog die leidde tot een enorme hoeveelheid grappig bedoelde memes. Men vergeleek het ontwerp met een duurdere versie van Crocs of een fietshelm.

’Rubberen glijbaan voor volwassenen’

West houdt wel van ontwerpen. Zo lanceerde de rapper eerder ook een collectie van gegroefd schuim en een rubberen ‘glijbaan’ voor volwassenen en kinderen, De glijschoenen werden ook bekritiseerd, vooral op Twitter.