Hoe overleef je hoge hakken?

Hoge hakken maken veel los. Sommige dames kunnen niet zonder dit type schoen omdat ze zich er zelfverzekerd door voelen. Ze zien hakken als een mode statement waarmee ze de hele wereld aankunnen. Toch kan het dragen van deze vaak stijlvolle schoenen ook erg pijnlijk zijn voor de voeten. Hoe overleef je hoge hakken? Bij deze een paar handige tips!

Tip 1: Krijg geen spijt en neem de tijd om te passen

Zelfs de meest ervaren dragers van hoge hakken ontkomen niet altijd aan zere voeten. Wel passen ze vaak een aantal handige trucjes toe om pijn zoveel mogelijk te voorkomen. Ten eerste is het verstandig om te letten op de pasvorm. Zitten de hakken goed om je voet en zijn ze niet te klein of te groot? Alleen dan kun je er een hele middag of avond op lopen. Neem de tijd om verschillende hoge hakken te passen. Probeer verschillende hoogtes en breedtes uit en neem daarna pas een keuze. Daar krijg je geen spijt van!

Tip 2: Oefen met lopen

Oefenen op hoge hakken is geen sinecure. Daarmee voorkom je blaren en zere voeten en dat is natuurlijk wel zo fijn. Draag de hakken eerst een paar keer thuis voordat je naar buiten gaat. Loop een paar rondjes en oefen met balanceren. Niemand wil immers een lelijke val maken! En hoe meer je oefent, hoe comfortabeler de hakken zitten en hoe zelfverzekerder je loopt. Alleen maar voordelen dus.

Tip 3: Kies voor kwaliteit

Hoge hakken voor een lage prijs zijn heel aanlokkelijk. De kans is echter groot dat je spijt krijgt van een koopje. Vaak zijn laaggeprijsde schoenen namelijk van mindere kwaliteit en lopen ze niet bepaald comfortabel. Schaf daarom bij voorkeur een paar hakken aan van een bekend en betrouwbaar merk. Die gaan als het goed is lang mee omdat ze beter bestand zijn tegen slijtage. Daardoor geniet je er ook over een paar jaar nog van!

Tip 4: Draag inlegzolen

Inlegzolen doen wonderen als het gaat om comfortabel lopen. Helemaal wanneer je besluit om op hoge hakken de deur uit te gaan! We raden aan om inlogzolen met extra demping te dragen om de druk op de bal van je voet (het voorste gedeelte) te verminderen. Ook vergroot je op deze manier het vermogen om schokken tijdens het lopen op te vangen. Tenslotte verminder je met inlegzolen wrijving en dus vervelende blaren en andere wondjes.

Tip 5: Neem af en toe pauze

Je hoeft echt niet urenlang op hoge hakken te staan of te lopen. Even pauze nemen mag best! Gun jouw voeten een beetje rust door even te gaan zitten. Doe je voeten omhoog of wissel de hakken af met een paar comfortabele schoenen. Daarmee voorkom je op een hele simpele manier vermoeide en pijnlijke voeten.

Tip 6: Verzorg je voeten goed

Voetverzorging is ontzettend belangrijk. Helemaal wanneer je hakken draagt, die toch best belastend zijn voor je voeten. Hydrateer jouw voeten met een crème en knip teennagels regelmatig om ingegroeide nagels te voorkomen. Ook is het erg fijn om af en toe een voetmassage te nemen. Dit ontspant de spieren en is goed voor de doorbloeding.

Tip 7: Neem een extra paar comfortabele schoenen mee

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kan het voorkomen dat je door het lopen op hoge hakken valt. Of misschien heb je ondanks alle maatregelen toch pijnlijke en vermoeide voeten. Neem voor onverwachte situaties altijd comfortabele schoenen mee, zoals sneakers of ballerina’s. Ze zijn een echte redder in nood als je plotseling toch niet meer op hakken kunt lopen!