Uggs niet blij met Mediamarkt Uggs stuntverkoop

Wie nu naar de Mediamarkt gaat, zal zich verbazen over de hordes meisjes die binnen (en buiten) in de rij staan bij de elektronicagigant. Vandaag is het namelijk de eerste dag van de jaarlijkse Gekkenhuis actieweek. De hele week verkoopt Mediamarkt producten die normaalgesproken niet in het assortiment zitten. Zo worden Ugg boots verkocht voor 100 euro, terwijl ze normaalgesproken 150 euro zijn.

Not happy 

Ugg Australia is hier niet blij mee. Het merk doet er alles aan om de verkoop van de boots stop te zetten. Ugg waarschuwt klanten dat het misschien om namaak Ugg boots gaat. “Wij kunnen de echtheid van de schoenen niet garanderen. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn”, zegt Ugg-woordvoerder Annick Hoppener.  

NOS meldt dat Ugg Australia juridische stappen neemt tegen de ‘ongeautoriseerde verkoop’. Er is al een brief naar Mediamarkt gestuurd. 

Gekkenhuis 

Ondertussen is de Gekkenhuis actieweek begonnen: de Uggs vliegen de winkels uit. Mediamarkt zegt niets te hebben gehoord van Ugg over de stuntactie. Online meldt Mediamarkt dat de Ugg boots online en in de winkel ‘helaas’ uitverkocht zijn, ‘vanwege groot succes’.