Gespot: Zara vs. Phillip Lim boots

Eerder zagen we al dat Zara zich liet inspireren door Nicholas Kirkwood en Kenzo. De modellen van Zara kwamen wel erg veel overeen met die van de bovenstaande luxe merken. Toch zijn dit niet de enige twee merken die worden ‘gevolgd’ door de grote modeketen. Ook Phillip Lim passeert de designerstafel van Zara. Het resultaat: een laarsje die wel erg veel wegheeft van het model van Phillip Lim.

Zara vs. 3.1. Phillip Lim

Zara heeft veel van Phillip Lim’s signature verwerkt in het laarsje. De vorm en bandjes lijken namelijk erg veel weg te hebben van het model van Phillip Lim . Kijk bijvoorbeeld ook naar de enkelbandjes. Net als Phillip Lim’s laarsje heeft Zara er ook 2. Beide laarsjes zijn ook niet helemaal dicht -rekening houdend met de warme zomermaanden- zodat je voeten kunnen ademen.

Natuurlijk zijn er ook verschillen. Qua kleur verschillen de 2 laarsjes duidelijk van elkaar. Phillip Lim maakt gebruik van kleuren als ivoor, printjes, mosgroen en zwart. Zara’s model is geheel in het zwart. Waarschijnlijk ook de reden dat het in eerste instantie niet opvalt dat Zara zich door Phillip Lim liet inspireren. Het enige grote verschil zit natuurlijk in de prijs . Hoogstwaarschijnlijk de reden voor Zara om dit ontwerp in een nieuw jasje steken. Want voor slechts € 49,95 –tegenover € 705- ben je in het bezit van deze Philip Lim- inspired boots. Nu maar hopen dat Zara geen problemen krijgt met het luxe label!

Eerder zagen we al dat Zara zich liet inspireren door Nicholas Kirkwood en Kenzo. De modellen van Zara kwamen wel erg veel overeen met die van de bovenstaande luxe merken. Toch zijn dit niet de enige twee merken die worden ‘gevolgd’ door de grote modeketen. Ook Phillip Lim passeert de designerstafel van Zara. Het resultaat: een laarsje die wel erg veel wegheeft van het model van Phillip Lim. Zara vs. 3.1. Phillip Lim Zara heeft veel van Phillip Lim’s signature verwerkt in het laarsje. De vorm en bandjes lijken namelijk erg veel weg te hebben van het model van Phillip Lim . Kijk bijvoorbeeld ook naar de enkelbandjes. Net als Phillip Lim’s laarsje heeft Zara er ook 2. Beide laarsjes zijn ook niet helemaal dicht -rekening houdend met de warme zomermaanden- zodat je voeten kunnen ademen.  Natuurlijk zijn er ook verschillen. Qua kleur verschillen de 2 laarsjes duidelijk van elkaar. Phillip Lim maakt gebruik van kleuren als ivoor, printjes, mosgroen en zwart. Zara’s model is geheel in het zwart. Waarschijnlijk ook de reden dat het in eerste instantie niet opvalt dat Zara zich door Phillip Lim liet inspireren. Het enige grote verschil zit natuurlijk in de prijs . Hoogstwaarschijnlijk de reden voor Zara om dit ontwerp in een nieuw jasje steken. Want voor slechts € 49,95 –tegenover € 705- ben je in het bezit van deze Philip Lim- inspired boots. Nu maar hopen dat Zara geen problemen krijgt met het luxe label!