Trends winter 2013: Punk

Zoals velen van jullie weten is één van dé modetrends van aankomend najaar Punk! Dat betekent veel zwart, hanenkammen, studs & spikes en natuurlijk opvallende schoenen. Laarzen als legerkistjes en bikerboots zijn niet weg te denken uit je schoenenkast voor aankomende herfst en winter. Heb je ze dus nog niet? Schaf dan zeker een paar aan! Go for punk deze winter!

Punk

De oorsprong van Punk ligt in de jaren ’70 die destijds een ware hype ontketende. De kleding is in deze tijd populair onder jongeren die zich tegen de massacultuur keren. Punk is in de seventies een manier van uiten en door middel van kleding maakten de jongelui een statement. Denk: Rock ’n Roll, gescheurde T-shirts met shockerende teksten, veiligheidsspelden en legerkistjes. Sindsdien heeft Punk als alternatieve stijl een hele evolutie doorgemaakt.

Punk Chaos to Couture

Het Met museum in New York lanceert deze zomer zelfs een tentoonstelling die in het teken staat van Punk met als thema PUNK: Chaos to Couture. Tijdens deze tentoonstelling wordt duidelijk wat de impact van Punk heeft gehad op mode en haute couture. Veel ontwerpers lieten zich namelijk inspireren door deze alternatieve stijl. Ontwerpster Vivienne Westwood is de pionier op het gebied van Punk en heeft een stijl weten te ontwikkelen die ook wel Punkature wordt genoemd (een combinatie van Punk en Couture).Tegenwoordig is de Punk stijl nog steeds aanwezig in het mode én straatbeeld en wordt deze telkens in een nieuw jasje gestoken.

Trend 2013

Maar anno 2013 wordt er een ware ode gebracht aan deze aparte en stoere stijl, met name dit najaar. Van kleding en make-up tot exposities en schoenen. De winter gaat modeland all the way. Op het gebied van schoenen betekent dat zwart, studs & spikes en edgy met een rebelse touch. Met name schoenen als legerkistjes en bikerboots zijn key in het creëren van de ultieme Punk stijl. Maar ook zwart mag deze winter niet ontbreken net als opvallende metalen als veiligheidsspelden en drukke T-shirts.

Alle grote modemerken hebben een paar bikerboots in de aankomende wintercollectie opgenomen. Denk aan bijvoorbeeld Jimmy Choo, Marc Jacobs, Gianvito Rossi en veel meer!

Foto: unsplash.com