Waar moet je op letten bij het kopen van hoge hakken?

Hoge hakken zijn al zo lang een deel van onze cultuur en veel vrouwen dragen ze. Het vinden van de juiste hoge hakken is echter geen gemakkelijke taak. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je goed op moet letten, om te voorkomen dat je zere voeten krijgt. Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van hoge hakken?

Hoge hakken: van praktisch tot fashionable

Hakken worden tegenwoordig beschouwd als een fashion statement. Maar wist je dat dit type schoen oorspronkelijk werd ontworpen voor praktische doeleinden? In de oudheid droegen vrouwen schoenen die gemaakt waren van leer. Ze waren plat en hadden houten zolen. Met de komst van de mode hebben vrouwen manieren gevonden om ze dragen als fashion statement. Vrouwen begonnen schoenen te dragen die te hoog waren. Dit veroorzaakte veel blessures. Hoge hakken zijn lang niet altijd meer comfortabel, maar wel mooi. We hebben ook goed nieuws: er zijn ook manieren om comfortabel hoge hakken te dragen.

Tip 1: Let op de grootte van de voeten

Probeer ten eerste een paar hoge hakken te vinden dat bij je voeten past. Dit betekent dat je rekening moet houden met de grootte van je voeten. Laat je voetmaat opmeten en vraag eventueel advies aan een expert. Daardoor krijg je de juiste pasvorm en optimaal comfort.

Tip 2: Kies voor het juiste materiaal

Probeer ten tweede een paar schoenen te vinden die gemaakt zijn van een materiaal dat comfortabel aanvoelt tegen je huid. Het materiaal dat tegenwoordig voor de meeste schoenen wordt gebruikt is meestal synthetisch of leer. Leer is duurder, maar ook duurzamer en comfortabeler. Synthetische materialen zijn goedkoper maar minder duurzaam en comfortabel. Wanneer je dus op zoek bent naar een schoen die een tijdje meegaat, kies dan voor een natuurlijk materiaal zoals leer.

Tip 3: Kijk naar de hoogte van de hak

Kijk ten derde naar de hakhoogte van de schoenen. Er zijn twee soorten hakhoogtes: lage en hoge. Schoenen met een lage hak hebben een hakhoogte van tussen de 1,5 en 3 centimeter. Om als hoge hak te worden beschouwd, moet een schoen minstens een paar centimeter hoog zijn.

Tip 4: Hou rekening met je outfit

Zorg er tenslotte voor dat de schoenen die je kiest stijlvol zijn en die passen bij de gelegenheid waarbij je ze wil dragen. Je kunt schoenen kopen die speciaal gemaakt zijn voor hoge hakken of je kunt een paar schoenen kopen die je kunt dragen met een paar hoge hakken. Als je een paar hoge hakken wilt dragen met een spijkerbroek, kun je gewoon een paar schoenen kopen die zijn ontworpen voor casual wear. Wil je graag een stijlvolle jurk dragen? Kies dan bijpassende hakken die glamour uitstralen.