Online schoenenwinkel Brandos in financiële problemen

De Zweedse online schoenenshop Brandos schijnt in financiële moeilijkheden te verkeren. Dat melden verschillende media in Zweden althans. Begin juni 2013 zou namelijk het faillissement van de online schoenenwinkel zijn ingediend bij de rechtbank.

Brandos.nl

Brandos staat bekend als één van de grote spelers in Scandinavië op het gebied van online schoenenverkoop. Ook via de Nederlandse site van Brandos kun je inmiddels geen bestellingen meer plaatsen. Daar krijg je een melding dat Brandos.nl is gesloten en dat het niet meer mogelijk is om producten via deze webshop te kopen. Ze zijn nog wel bereikbaar voor vragen. Brandos gaat zich alleen op de Scandinavische markt richten, wat een sluiting betekent voor de online winkels van Nederland, Engeland en Duitsland.

Zalando

De Zweedse media beweren dat de financiële problemen veroorzaakt worden door de komst van Zalando in 2012. Gespeculeerd wordt dat Zalando.nl een grote negatieve impact heeft gehad voor andere spelers in de online schoenenmarkt waaronder Brandos. Maar ook zou het gratis verzenden- en retour beleid op de lange termijn kunnen zorgen voor problemen.