Onmisbare kleding voor de winter

kleding voor de winter

De winter is guur en koud, en de kans is dan ook groot dat je in de ochtend al aan het werk gaat wanneer het nog donker is, en ook weer thuiskomt in het donker. Wanneer je niet verkouden of ziek wilt worden doe je er goed aan je warm aan te kleden. Het is nu geen tijd meer voor shirts met korte mouwen, en ook de korte broeken kunnen voorlopig in de kast blijven liggen. Maar, wat is dan wel een goed idee om aan te trekken?

Zorg voor warme bovenkleding

Warme bovenkleding is belangrijk. Niet alleen om je warm te houden maar ook zodat je niet onderkoeld raakt. Dit zal waarschijnlijk niet snel gebeuren maar als jij de hele dag buiten bent zonder de juiste kledingen, kan dit wel voorkomen. Je zou kunnen kiezen voor een shirt met lange mouwen maar wanneer het echt koud is buiten, is dit vaak niet genoeg. Wel zou je er dan een vest overheen kunnen dragen. Ben jij meer het type dat overhemden draagt? Draag en dan een shirt of thermoshirt onder. Eventueel kun je over je overhemd nog een net vest of jasje dragen.

En ander goed idee is om een trui of hoodie heren te dragen. Het verschil zit hem hierbij vaak in de dikte. Een trui is vaak net iets dikker dan een shirt, terwijl een hoodie echt wel warmer zit. Daarnaast heeft hij vaak ook zakken en een capuchon, wat sommige mannen erg fijn zitten. Dit kun je uiteraard ook prima thuis dragen, terwijl je de hele dag lekker films of series kijkt, of een potje gaat gamen met je vrienden. Doe er een joggingbroek bij en je bent klaar voor een chill weekend! Hoodies zijn in vele kleuren te vinden van verschillende merken, dus voor iedere man zit er wel iets passends bij. Ga jij voor een simpele zwarte, eentje van een bekend merk, of toch eentje met een felle kleur of leuke opdruk?

De kou in

Wanneer je dan toch de kou in moet, is het verstandig een goede, dikke jas te dragen. Ook wat betreft winterjassen is er veel keuze. Ben je op zoek naar een winterjas heren in een lang model, of ga je liever voor een stoer en korte jas? Wanneer je voorkeur uit gaat naar een lange jas kun je kiezen voor een dikke, warme parka of een nette mantel jas. Heb je liever een kort model, dan kun je gaan voor een jack of puffer jas, maar er zijn ook korte parka’s te vinden.

Naast het dragen van een goede winterjas doe je er daarnaast goed aan een sjaal te dragen en, wanneer je snel een koud hoofd hebt, een muts. Daarnaast zijn handschoenen ook verstandig, want koude handen zijn niet fijn maar belemmeren je vaak ook in wat je wel en niet kan doen.