Welke schoenentrends kunnen we in de lente verwachten?

Een van de schoenentrends voor lente/zomer 2021 zijn mooie sneakers. Sportieve, casual exemplaren verschijnen in collecties als die van Louis Vuitton’s Marni met veters, mini-stack hakken en lichte paletten. Bij Miu Miu zie je dezelfde sneakerstijl in metallic schoenen met hakken. Het vormt de ideale balans tussen sport en ontspanning. Welke schoenentrends kunnen we dit jaar nog meer verwachten?

Bootschoenen

Bootschoenen zijn de schoenen bij uitstek voor een nieuwe stijlstam die kledingstukken als rugbyshirts, corduroy oxfords, overhemden en chino’s op een coole manier heeft geadopteerd en uitgevoerd. De chino’s hebben een wijdere snit. Bootschoenen verschillen in die zin dat ze grove commandozolen hebben die vereenvoudigd zijn met minder details en meer mocassingevoel.

Sandaal

De opkomst van de sandaal is een bijzondere herwaardering van de schoenen door de Duitse schoenmaker Birkenstock. Het merk werd in het verleden bespot door Crocs, maar heeft zijn marktaandeel zien stijgen naast enkele van de coolste merken ter wereld, waaronder Rick Owens en Valentino. Imitatie is natuurlijk de hoogste vorm van vleierij, en praktische sandalen zijn de weg vooruit voor onze Duitse vrienden deze zomer.

Open schoenen

De uitsnijdingen van modieuze damesschoenen in het warme seizoen zijn een belangrijk modieus element van de lente- en zomerschoenen geworden. Open schoenen zijn niets nieuws, want we zijn de afgelopen seizoenen al geconfronteerd met open tenen en hakken. Tegelijkertijd kunnen de openingen bij de enkels en aan de zijkanten van de schoenen groot of klein zijn.

Handig, praktisch, charmant en… eigenaardig

Voorbeelden zijn er genoeg, zoals Simone Rocha’s sierlijke juwelenbandjes, Cook’s gedurfde gespen en Todd’s elegante strikdetails in plaats van de doorsnee sneakerveters. De nieuwste hybride schoenentrend combineert stoere rubberen zolen met lieflijke enkelhoge details. Ze zijn handig, praktisch en charmant met een dosis eigenaardigheid.

Ballerina’s

Ballerina’s uit de voorjaarscollectie van diverse schoenenmerken onthullen een grote trend: zware zolen gecombineerd met vrouwelijke details. De sneakers van het merk zijn geïnspireerd op ballerina’s, met dikke rubberen zolen en rijgveters op de enkelbanden. Moderne versies van het merk gaan prat op koeienprints, ponyhaar, leren gladiatorsandalen en veters.