Topshop kopieert Dr. Martens boots

Na Zara, River Island en Karen Millen is nu ook Topshop aan het kopiëren geslagen. Dit keer gaat het niet om luxe schoenen van een duur onbetaalbaar label. Integendeel! De bekende veterboots van Dr. Martens vormen een grote inspiratiebron voor copycat Topshop. En het gekke is: qua prijs liggen de 2 ook niet ver van elkaar. Eigenlijk niet echt een reden voor Topshop om de signature boots van Dr. Martens te kopiëren. Wat zal de reden dan zijn?

Copycat Topshop

Topshop staat bekend om een eigen stijl en karakter. Als je iets speciaals zoekt is Topshop zeker de moeite waard! Aangezien ze nog niet in Nederland zijn, moet je het doen met de online webshop. Dat heeft natuurlijk ook z’n voordelen als je iets unieks wil shoppen: de kans dat je er een tweede persoon mee ziet is vrij klein. Toch is niet alles wat bij Topshop wordt verkocht van ‘unieke’ waarde. Ook deze winkel laat zich inspireren door andere labels. Dit keer spotten wij de welbekende Dr. Martens boots bij copycat Topshop. En wat blijkt? Ze lijken eng veel op elkaar…

Topshop kopieert Dr Martens boots. Lees hier alles over Topshop en Dr Martens boots. Bekijk hier de verschillen tussen Topshop en Dr Martens.

Overeenkomsten

De laarzen van Topshop hebben net als die van Dr. Martens veters. Ook is de zool in een vergelijkbare kleur.  De kleur roze is ook hetzelfde als die van Dr. Martens. Ook hebben de Dr. Martens look a likes van Topshop het bekende gele stiksel in de zool. Een kenmerk van Dr. Martens schoenen.

Verschillen

Toch zijn er ook een aantal kleine verschillen. De boots van Topshop zijn verkrijbaar in het geel en rose. Die van Dr. Martens in het rood, blauw, zwart en roze.  De boots van Dr. Martens zijn uitgevoerd in een lakvariant en die van Topshop in een matte kleur. Ook heeft de Topshop roze variant een ‘smiley’ op de neus en die van Dr. Martens niet. De gele Topshop boots hebben die ‘smiley’ overigens niet. Al met al zijn de verschillen verre van groot.

Topshop kopieert Dr Martens boots. Lees hier alles over Topshop en Dr Martens boots. Bekijk hier de verschillen tussen Topshop en Dr Martens.

Prijs

De prijzen liggen zoals eerder genoemd ook niet ver van elkaar. De Dr. Martens schoenen kosten namelijk € 139,95 en die van Topshop € 137 (roze) en € 117 (geel) En aangezien we nog geen winkel in Nederland hebben van Topshop, komen er ook nog verzendkosten bij waarna de prijs zelfs hóger is dan die van Dr. Martens. Voor het verzenden betaal je € 6 extra bij maximaal 5 werkdagen en € 15 bij maximaal 3 werkdagen.Topshop kopieert Dr Martens boots. Lees hier alles over Topshop en Dr Martens boots. Bekijk hier de verschillen tussen Topshop en Dr Martens.