Green fashion: eco schoenen

We weten allemaal dat het milieu zwaar belast wordt en proberen ons steentje bij te dragen door het zo weinig mogelijk te belasten. Zo leveren we ons oud papier, gebruikt glas, blik, ijzer, batterijen, verf ,etc. apart in bij de vuilnisverwerker zodat het gerecycled kan worden. We gebruiken energiezuinige elektrische apparaten en groene stroom. In plaats van met de auto boodschappen te doen, pakken we de fiets.

Eco fashion

Maar heb je er al aan gedacht als je nieuwe schoenen koopt om eens te kijken naar duurzame of eco schoenen? Schoenen die op milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd met ecologische verantwoorde materialen. En dan moet je niet denken aan lompe sandalen die door zweverige figuren met geitenwollen sokken worden gedragen, maar elegante modellen die gemaakt zijn naar de laatste modetrends: ballerina’s, sneakers en high heels. Te denken valt hierbij aan schoenen gemaakt van bijvoorbeeld hennep, biologisch katoen of plantaardig gelooid leer. Ga voor eco fashion! Fashionable, trendy en milieuvriendelijk! 

Hier volgen een paar merken die schoenen produceren op milieuvriendelijke wijze:

TERRA PLANA

Terra Plana produceert duurzame eco schoenen van gerecycled materiaal en plantaardig gelooid leer. Je kunt Terra Plana schoenen online kopen bij Brandos en Zalando.

ART 

Het merk Art produceert onder andere pumps, sneakers, laarsjes en klompjes. Deze eco mode schoenen zijn gemaakt op traditionele wijze waarbij milieuvriendelijkheid voorop staat. Afkomstig uit Spanje stralen de schoenen humor uit, zijn alternatief en vrijmoedig en  voor jong en oud. Schoenen van het merk Art zijn online te bestellen bij De Groene Knoop: degroeneknoop.nl of in hun duurzame kledingwinkel in Eys, Zuid Limburg.  Wip er eens binnen als je in de buurt bent.

PIKOLINOS 

Pikolinos is een Spaans bedrijf wat bij haar productie zo weinig mogelijk impact tracht te maken op het milieu. Verf is plantaardig gekleurd en op waterbasis en lijm bevat zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Pikolinos schoenen bieden veel variatie en je vindt er leuke pumps en hippe sandalen. Op hun site pikolinos.com kun je via de Storelocator er achter komen waar de dichtstbijzijnde winkel in jouw buurt te vinden is waar ze Pikolonos verkopen. Check it out!

Eco cadeaubon

Wil je een vriendin eens  verassen met een duurzaam cadeau? De eco cadeaubon  kun je online besteden bij duurzame webshops zodat ze zelf een leuk cadeau kan uitkiezen. Er is keuze uit meer dan 10.000 cadeaus van kleding, schoenen en tassen tot parfum, thee en gadgets. Kijk snel op de  website van ecokadobon.nl voor de mogelijkheden.

Go Green! 

Denk er om dat met elk groen product dat je koopt je een bijdrage levert aan het welzijn van het milieu. Waarom zou je jezelf niet eens verrassen met een leuk paar schoenen die nu net wat anders zijn dan je normaal gewend bent. Go Green!