On trend: Burberry’s beschilderde Bloomsbury tas

Eén van de hoogtepunten dit jaar op de Londen Fashion Week was natuurlijk de show van Burberry. Creative directeur Christopher Bailey haalde alles uit de kast en verraste ons met zijn nieuwe herfst winter collectie voor aankomend najaar. En zoals altijd springen er een aantal items uit, waaronder de Bloomsbury bag van het Britse modelabel.         

Kim’s Birkin vs. Christopher’s Bloomsbury

Zal Christopher geïnspireerd zijn geraakt door het cadeautje van Kanye West aan vrouwlief Kim Kardashian afgelopen jaar? We herinneren ons allemaal wel Kim’s beschilderde Birkin. De modellen van Burberry liepen namelijk over de catwalk met aan de hand beschilderde tassen. En hoewel de reacties over Kim’s beschilderde Birkin allesbehalve positief waren, lijkt de modewereld overweldigend lovend te zijn over de creaties van Bailey voor het luxelabel.

Design

Het nieuwe design van Burberry is groot genoeg om al je spullen in kwijt te kunnen. Handbeschilderd met penseelstreken, zal de Bloomsbury de nieuwe it-bag worden van dit najaar?

Artrepreneur

Het is in ieder geval een feit: dit seizoen kunnen we niet heen om artistieke invloeden. Spatten verf, graffiti, penseelstreken, dit jaar draait het allemaal om ‘Artrepreneur’.  Naast Burberry ging ook Karl Lagerfeld  voor de kunst. Hij lanceerde voor modehuis Chanel een rugtas vol met graffiti details. Maar ook de grote modeketens verwerken hier en daar een spetter verf in de collectie. Zara, Primark en River Island doen volop mee aan deze trend.