Nike lanceert zelf-strikkende schoenen in 2015?

Weet je nog dat je op de basisschool je strikdiploma kreeg? Het lijkt erop dat dit straks niet meer nodig is! Lopen we volgend jaar echt met zelf-strikkende schoenen rond. Volgens Nike’s ontwerper Tinker Hatfield wel! De Nike Power Laces uit de film Back to the Future 2 uit 1989 krijgen een vervolg.

Back to the Future?

Of de schoenen dezelfde zullen zijn als die uit de film is niet duidelijk . In 2011 kwam Nike al met een Air Mag replica gebaseerd op die van de film in een beperkte oplage en weliswaar zonder zelf-strikkende veters. De opbrengst van de verkoop was voor een goed doel, namelijk de Michael  J. Fox Foundation voor Parkinson onderzoek.

Automatisch strikken

Sinds de Back to the Future film vragen velen zich af of de werkelijkheid eens de fantasie zal gaan inhalen en 2015 zal daar het antwoord op geven. Nike heeft in ieder geval patent aangevraagd voor haar “automatic lacing system” in 2010.

Nike lanceert zelf-strikkende schoenen in 2015? Back to the future schoenen van Nike. Nike lanceert zelf-strikkende schoenen in 2015, lees 't nu.

Do it yourself!

Ook op andere fronten wordt gesleuteld aan zelf-strikkende schoenen. In San Francisco is Blake Bevin al een tijd bezig met het experimenteren met microcontrollers en sensors in schoenzolen die bij druk een paar servo motors in werking stellen die veters strikken.  Bevin’s bedrijf geeft aan binnenkort het product op de markt te brengen.

Zelfstrikkers

Hoe je het ook draait of keert, het lijkt er op dat het niet lang zal meer duren of de zelfstrikkers zijn een feit. Niet alleen een leuke nieuwe gadget; wat te denken van mensen met motorieke stoornissen, geen gepeuter met vetertjes meer!