De denim trend: trend update 2014

Denim in overvloed! Dit seizoen straalt denim als nooit tevoren. We zien de terugkeer van all denim everything. Denk blouses, broeken en jasjes in de beroemde en klassieke jeans stof. Maar ook accessoires en schoenen worden ondergedompeld in deze typische Amerikaanse look. Terug van weggeweest, denim mag deze zomer niet ontbreken in je garderobe!

Double denim

Levi Strauss en Jacob Davis waren in de 19e eeuw de eersten die van denim kleding maakten. En maar goed ook, want een eeuw later is denim niet weg te denken uit het modebeeld. Denim heeft altijd een plekje gehad in de modeharten van menig Fashionjunk en dit jaar keert deze terug in de vorm van denim on denim.

De denim trend: trend update 2014. Alles over de denim trend: de jeans look is terug van weggeweest. Ga voor spijkerstof, blauw en jeans in de zomer.

Jaren 90

De denim on denim trend was met name in de jaren ’90 een populaire look, maar het lijkt erop dat geheel gehuld in dubbel denim terugkeert dit voorjaar. Van top tot teen in spijkerstof is razend populair! Zo ook onder de celebs. Eerder werden Rihanna, Kim Kardashian en Alexa Chung al gespot in deze casual look. Geen hilbilly look, maar stijlvol en sophisticated!

Do’s

De denim trend is perfect als het aankomt op mixen en matchen, maar let er wel op dat de kleuren van de spijkerstoffen op elkaar zijn afgestemd.

1. Mix & Match

Een donkere  skinny jeans in combinatie met een lichtere blouse is perfect om het geheel te breken of visa versa.

2. Speel met kleur

Je kunt ook spelen met verschillende kleuren. De kleur blauw wordt normaliter geassocieerd met jeans, maar je kunt ook kiezen voor zwart jeans of grijs. Dit is perfect te combineren met jeansblauw. Denk: een zwarte broek met een denim blouse of shirt.

3. Statement accessoires

De look kun je ook breken met opvallende sieraden, tassen en schoenen. Kies bijvoorbeeld voor een knalkleur zoals geel, roze of groen. Houd je meer van classy? Ga dan voor klassieke kleuren zoals nude en poeder. De look van Kim Kardashian is daar een goed voorbeeld van.

Hoofdfoto: Pixabay