Tennislegende Federer verwerft ‘RF’ logo voor sneakers

De Zwitserse tennislegende Roger Federer was lange tijd merk ambassadeur van Nike, dat soms zeer dure schoenen heeft. Hij maakte het Roger Federer logo bij het bedrijf zeer populair. De tennisser stapte in 2018 echter over naar Uniqlo. Er ontstond een klein probleem: het ‘RF’-logo was nog steeds eigendom van Nike. Onlangs verwierf Federer het logo zelf.

Nieuwe serie sneakers

Dat de tennisser eigenaar is van het logo heeft enkele vragen opgeleverd. Hij heeft namelijk net een nieuwe serie sneakers op de markt geïntroduceerd, genaamd ‘The Roger Centre Court, 0-Serie’. Federer ontwikkelde schoenen met het Zwitserse bedrijf, waarin hij ongeveer een jaar geleden investeerde.

Vraag

Het RF logo is nog steeds populairder onder veel tennisfans. Zodoende vragen veel mensen zich af af of On dit logo in de toekomst nog wel zal gebruiken op schoenen.

Het logo van Roger Federer

Na het onthullen van de nieuwe serie sneakers, beantwoordde On vele populaire vragen in het FAQ gedeelte van hun site. Een van de vragen ging over het gebruik van het ‘RF’ logo in de toekomst. Ze gaven een duidelijk antwoord. Ze gaan het RF-logo van Federer niet gebruiken en hebben in plaats daarvan besloten om dit nieuwe avontuur met een geheel nieuwe look te beginnen.

Populariteit

De verwachting is dat de sneakerserie van On zeer populair zal worden, ook al gaat On het ‘RF’ logo niet gebruiken. Er zijn namelijk ontzettend veel fans van Federer over de hele wereld. Elk product van de tennisser en elk merk waaraan hij meewerkt is zeer populair.

Nike schoenen op de tennisbaan

Waarschijnlijk zal Federer schoenen dragen bij On vanaf het moment dat hij terugkeert op de tennisbaan. Op al zijn toernooien heeft hij Nike schoenen gedragen, ondanks het feit dat hij geen officieel contract met het merk heeft. Dit zou wel eens kunnen veranderen,

Comeback in 2021

We zullen moeten wachten tot 2021 om te zien of Federer nieuwe schoenen gaat dragen. De tennisser eindigde het seizoen 2020 met een tweede knieoperatie. Hopelijk herstelt hij goed en wint hij enkele grote titels bij zijn ‘comeback’ in 2021. We kunnen niet wachten!