Nike doneert 30.000 paar schoenen aan helden in de gezondheidszorg

Sportmerk Nike doneert maar liefst dertigduizend paar schoenen die speciaal zijn ontworpen voor medewerkers in de gezondheidszorg. De schoenen zijn bedoeld voor ziekenhuizen in verschillende Amerikaanse steden

Air Zoom Pulse

De Air Zoom Pulse werd in november 2019 uitgebracht en bleek meteen een groot succes. Het is de eerste schoen van het bedrijf die is ontworpen voor medewerkers in de zorg, oftewel ‘alledaagse helden’ volgens Nike.

Bezoek aan ziekenhuis

Medewerkers van Nike bezochten kort geleden het OHSU Doernbecher Children’s Hospital in Portland, Oregon, om een kijkje te nemen in de zorg. Ze hielden rekening met de uitdagingen van het werk, zoals lange uren staan. Hoofdvraag was: welke schoenen bieden optimaal comfort om het werk te kunnen doen? Vervolgens bracht Nike een schoen uit voor ‘alledaagse helden’, zoals artsen, thuiszorgmedewerkers en verpleegkundigen.

Samenwerking met Good360

Om de schoenen mogelijk te maken werkt Nike (NKE) werkt samen met Good360. Dit een non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in efficiënte distributie van productdonaties. Daardoor is het mogelijk om de schoenen te leveren aan werknemers in Chicago, Los Angeles, Memphis en New York City, en binnen de Veterans Health Administration.

Niet alleen schoenen

Nike gaat niet alleen schoenen leveren. Gezondheidswerkers in New York City en Los Angeles zullen tevens ongeveer 95.000 paar comfortabele voetbalsokken ontvangen. Het is een teken van ‘dankbaarheid aan gezondheidzorgmedewerkers’, aldus Nike. ‘Nike atleten herkennen de fysieke en mentale veerkracht van de atleten in de gezondheidszorg’.

Levering aan ziekenhuizen in Europa

Ziekenhuizen in heel Europa, waaronder Barcelona, Berlijn, Londen, Milaan, Parijs en België, krijgen nog eens 2500 paar schoenen, liet Nike weten in een statement. Meer dan 3,5 miljoen gevallen van het nieuwe coronavirus, waaronder ten minste 251.000 sterfgevallen, zijn wereldwijd geregistreerd, volgens Johns Hopkins University.

Alle hulp is welkom

De schenking van Nike komt als geroepen, aangezien de gezondheidswerkers blijven helpen de coronaviruspandemie bestrijden. Vaak bevindt men zich in risicovolle situaties, zonder goede voorraden en apparatuur. Alle beetjes helpen, en Nike wil daar graag een steentje aan bijdragen.

Burgemeester bedankt

Tot op heden hebben Nike en de Nike Foundation meer dan 25 miljoen dollar aan Covid-19 hulpinspanningen gedoneerd. Burgemeester Bill de Blasio van New York twitterde zijn waardering voor het sportkledingbedrijf.

“Heel erg bedankt voor het steunen van onze helden in de gezondheidszorg’, schreef hij.