Mode trends en musthaves 2013: Holographic

Eén van de mode trends van 2013 zijn schoenen in een holographic materiaal. Bij deze trend is de kans groot dat je dit associeert met de jaren ’90 toen dit erg in was. Denk aan spiegelende, glimmende regenboogachtige metallics. Destijds waren niet alleen schoenen hip in holographic, maar ook leggings, shirts en brillen passeerden de revue in de jaren ’90. Anno 2013 wordt er een ode gebracht aan dit tijdperk, want holographics en metallics zijn terug van weggeweest! Verschillende musthaves zijn al voorbijgekomen dit voorjaar en floreren de modebladen!

Holographic 

Ook de designers zijn dol op de jaren ’90 en verwerken in hun voorjaarscollectie verschillende metallic elementen. Terwijl modellen bij Manish Arora, Fendi, Etro en Balmain rond paraderen op holographic schoenen, komt Prada met een overtreffende trap namelijk gouden metallic sokken! Het hele jaar door super fashionable en eindeloos te combineren met je eigen garderobe. Aangezien schoentjes van luxe labels niet voor ieders budget toereikend zijn, zijn er gelukkig ook tal van webshops en winkels waar je terecht kan voor deze ge-wel-di-ge mode trend tegen een betaalbaar prijsje. Denk aan bijvoorbeeld Asos, Nelly en Zalando. Wil je liever passen? Dan zijn River Island en Sacha een goede optie.

Styling tips 

Combineer holographic musthaves met pastel tinten, grijs en blauw tinten. Maar ook gaat deze trend goed samen met basic kleuren als wit en zwart. Omdat holographic materiaal vrij opvallend is, kan je beter de rest van je outfit rustig houden.