Chanel sneakers vs. Zara sneakers

Karl Lagerfeld veroverde vele modeharten met zijn herfst/winter collectie van 2014. Supermarkt chique was de inspiratie voor dit seizoen. Denk winkelmandjes van 9000 euro, joggingpakken voorzien van ‘stijlvolle’ Chanel gaten (Kim Kardashian werd hier onlangs in gespot tijdens haar Paris Fashion Week avontuur) én natuurlijk niet te vergeten comfortabele sneakers! En het lijkt erop dat Chanel niet alleen de modeharten van fashionista’s heeft weten te veroveren, ook modeketen Zara laat zich dit seizoen inspireren door het Parijse modehuis.

Zara sneakers

Ja, we zien een copycat van Chanel’s tweed sneakers deze winter ook opduiken bij highstreet modeketen Zara. De sneakers bestaan voornamelijk uit roze, grijze en zwart en zijn bewerkt met Chanel’s signature, namelijk tweed. Ook Chanel maakt dit seizoen gebruik van tweed in haar sneakers. We zien sneakers versierd met alle kleuren van de regenboog en het materiaal tweed staat hierin centraal. Natuurlijk is het geen 1 op 1 kopie, maar heb je even geen Chanel geld, dan zijn deze sneakers van Zara natuurlijk een budget proof optie.

Chanel sneakers vs. Zara sneakers: look a like gespot bij Zara. Bekijk en vergelijk deze Chanel sneakers en de Zara sneakers.

Zara’s look a like

Prijs

Want waar je voor deze Chanel-inspired sneakers van Zara slechts €69,95 betaald, moet je flink lappen voor een originele Chanel tweed sneaker. Prijs? Een slordige €850 euro! En wij hebben ons laten vertellen (uit betrouwbare Chanel bron) dat de kwaliteit van deze Chanel sneakers het nogal kan laten afweten. Het zijn geen sneakers voor dagelijks gebruik en kunnen –door het tweed- snel stuk gaan. Zara dan maar?

Zara’s inspiratiebronnen 

Het is overigens niet de eerste keer dat Zara zich laat inspireren door Chanel. Eerder dit seizoen spotte wij deze boots die wel erg veel weghebben van Chanel’s kettingen boots van vorig jaar. Ook werden er eerder Chanel pumps, Saint Laurent boots en een Kenzo inspired tas gespot bij de geliefde modeketen.

Chanel sneakers vs. Zara sneakers: look a like gespot bij Zara. Bekijk en vergelijk deze Chanel sneakers en de Zara sneakers.