Dankzij deze handige tips vind je binnen no-time geweldige kinderschoenen

Het vinden van de juiste kinderschoenen is best lastig. Nog erger wordt het door het feit dat je dit om de zoveel maanden opnieuw moet doen. Toch is het belangrijk dat de schoenen van je kind perfect passen. Sterker nog: het merendeel van de podologieproblemen in de volwassenheid wordt veroorzaakt door slecht passende schoenen in de kindertijd. Daarom bij deze een aantal tips die het vinden van de perfecte kinderschoenen een stuk gemakkeloijker maken.

Tip 1: Wacht tot het einde van de dag

Meteen een belangrijke tip: wacht tot het einde van de dag. Na de hele dag lekker spelen, zwellen de kindervoetjes een beetje op. Pas daarom altijd schoenen laat in de middag of de avond, zodat de voeten van je kind zo groot mogelijk zijn.

Staande positie

Heb je een jong kind die het liefst de hele dag wandelt? Laat hem of haar dan uit de kinderwagen en lekker lopen om een nauwkeurige meting te krijgen van de grootte van zijn of haar voetjes. De beste manier om de voet te meten is in een staande positie, wanneer de voet het meest uitgestrekt is.

Tip 2: Maak je eigen maattabel

Maak je eigen maattabel om de voeten van je kind het beste te meten. Meet het van teen tot hiel. Laat je zoontje of dochtertje staan voor het beste resultaat. Leg vervolgens een knoop in de schoenveter bij de hiel en de teen.

Tip 3: Gebruik de duimmeting

Er is één cruciaal apparaat waar je niet zonder kunt wanneer je de schoenen van je kind past: je duim. Gebruik het voor belangrijke metingen, zoals de hielgreep, de enkelsteun en de schoenbreedte. Om ervoor te zorgen dat de schoen in de lengte wordt vastgezet, moet je duim goed passen tussen de hiel van uw kind en de achterkant van de schoen. Er moet namelijk ruimte zijn tussen de enkel van uw baby en het schoentje. Dit voorkomt blaren en pijn.

Druk met je duim op de voorkant

Druk mert je duim op de voorkant van de schoenen van je kind om ervoor te zorgen dat er een comfortabele ruimte (bij voorkeur één duimwijdte) is tussen de tenen en het uiteinde van het schoentje.

Tip 4: Laat je kind op de schoenen lopen

Geef je kind een kans om in zijn of haar schoenen te lopen voordat je overgaat tot een aankoop.Kijk goed naar ze om te zien of ze op een natuurlijke manier lopen. Glippen de schoenen bij de hiel? Hoe stapt je kind? Vraag het aan je zoontje of dochtertje. Probeer zijn of haar aandacht op de schoenen te vestigen en stel ze leidende vragen om er zeker van te zijn dat ze zich comfortabel voelen. Wees specifiek! Vraag bijvoorbeeld ook of ze hun tenen of de achterkant van hun voeten voelen.

Wees oplettend en vraag

Zorg ervoor dat je oplettend bent. Maak er een spelletje van door ze te laten huppelen of sterrensprongen te laten maken en te kijken of hun bewegingen vloeiend zijn en/of hun schoenen hun bewegingen op een of andere manier belemmeren. Is dat laatste het geval? Koop de schoenen dan niet.