Zó loop je zo comfortabel mogelijk op je sneakers of hoge hakken

Dat in deze Coronatijden comfort centraal staat is een understatement. Van broeken tot vesten, beha’s en schoenen: het moet vooral fijn zitten. Het is duidelijk dat schoenen ook onder deze categorie vallen. Terwijl we in het verleden misschien prioriteit gaven aan een prachtige vijfdubbele hak boven het vermogen om onze tenen te voelen, waarderen we tegenwoordig comfort weer. Weg met de blaren! Hoe maak je schoenen zo comfortabel mogelijk? Je leest het in dit artikel.

Gebruik inlegzolen

Inlegzolen zijn helemaal terug van weggeweest. Als je een paar hakken hebt die prachtig zijn maar net iets te strak zitten, kunnen een paar inlegzolen wonderen verrichten. Het is een goedkope manier om je schoenen comfortabel te maken, zonder dat je er veel geld aan uit hoeft te geven.

Merken met voldoende ondersteuning

Merken als Aerosoles, Clarks, en Naturalizer maken zeer goed uitziende schoenen met voldoende ondersteuning. Bovendien zijn de schoenontwerpen zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

Hoe draag je sneakers zo comfortabel mogelijk?

Sneakers zijn doorgaans ontworpen om comfortabeler te zijn dan andere soorten schoenen. Toch er meestal geen sprake van ‘one-size-fits-all’, waardoor je soms bij het gebruik wel ongemak ervaart. Denk bijvoorbeeld aan blaren omdat je de sneakers nog moet inlopen. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen. Op die manier vind je de beste pasvorm voor je voeten en kun je lekker actief zijn op je sneakers.

Gebruik speciale binnenzolen voor betere ondersteuning

Misschien heb je een paar sneakers dat een beetje moet worden gerepareerd. In dat geval is het gebruik van een binnenzool een goede keuze. Kies bij het kopen van nieuwe sneakers voor exemplaren die speciaal zijn ontworpen voor het lopen. Doorgaans bieden ze een betere grip en ondersteuning, dus meer comfort.

Zó loop je comfortabel op hoge hakken

Vind je het geweldig om je outfit aan te kleden met een paar mooie hakken? Voorkom dan ongemak en pijn. Er zijn écht manieren om comfortabel op hakken te lopen. Loop voordat je een paar hakken aandoet rond in huis met een paar sokken. Oke het ziet er niet, maar de extra vulling zorgt ervoor dat de schoenen worden uitgerekt. Daardoor loop je uiteindelijk een stuk fijner en kun je zelfs dansen op je hoge hakken! Gebruik voor extra ondersteuning een binnenzool die is ontworpen om het silhouet van een hoge hak te passen. Ook is het een goed idee om de onderkant van nieuwe hakken te schrobben met schuurpapier. Daarmee zorg je voor meer steun en voorkom je lelijke uitglijders.