Deze schoenentrends mag je echt niet missen

2020 brengt een aantal geweldige modetrends met zich mee. En hoe fijn is het wel niet om je onder het genot van een lekker hapje verdiepen in de laatste schoenentrends? Wij hebben de meest hippe modellen voor het komende jaar voor je op een rijtje gezet.

Stoere schoenentrends: cowboyboots

Dit jaar staat ons op modegebied veel moois te wachten. Neem alleen de schoenencollecties van dit najaar, waarin stoere cowboyboots de boventoon voeren. De ‘Western’ trend begon eigenlijk al in 2018 en verdwijnt komende herfst en winter niet van het toneel. Met name lange cowboylaarzen zijn de komende periode een enorme hit. Maar ook met enkellaarsjes mag je straks zeker op straat gezien worden.

Stoer

Cowboyboots zien er natuurlijk hartstikke stoer uit. Bovendien kun je ze perfect combineren met allerlei luxe stoffen, zoals satijn. Zo zie je er met een satijnen shirt en bijbehorende cowboylaarzen uit om door een ringetje te halen. Of wat dacht je van een zwart rokje boven je hippe cowboyboots van leer of suède? Yihaa!

Van plateauschoenen tot kistjes

Wist je dat punk en rock het modebeeld van 2019 en 2020 beheersen? Dit zien we zeker terug in de schoenenwereld. Kistjes zijn bijvoorbeeld terug van weggeweest, net als lange rijglaarzen tot aan de knie, plateauschoenen en laarzen met dikke platformzolen. Oude tijden herleven, maar natuurlijk wel met een moderne twist.

Tijdloze enkellaarsjes

Enkellaarsjes zijn in 2020 niet aan te slepen onder schoenenliefhebbers, zowel de stoere als elegante variant. Zwart heeft daarbij de voorkeur, maar ook grijs of bruin doen het goed. Het voordeel van laarzen is dat je ze tijdloos zijn. Je kunt ze meerdere jaren dragen zonder uit de toon te vallen, mits je ze natuurlijk goed onderhoudt. Zorg er dan ook voor dat je leren enkellaarsjes regelmatig even inspuit. Daarnaast kun je enkellaarsjes goed combineren met verschillende soorten kleding, zoals truien en jasjes. Het komende jaar zullen luxe stoffen en prints de modewereld gaan beheersen. Liefhebbers van luipaardenprint of slangenprint komen in 2020 bijvoorbeeld zeker aan hun trekken.

Schoenen met een vierkante neus

Tenslotte zullen we de komende herfst en winter veel ‘square schoenen’ tegenkomen, oftewel schoenen met een vierkante neus. In het verleden beheersten ze al eens eerder het modebeeld, en nu zijn ze helemaal terug van weggeweest. Vierkante neuzen maken schoenen namen zowel elegant als stoer. Misschien ben je afgelopen zomer al een aantal meiden tegenkomen die op sandalen met dunne bandjes en vierkante neuzen liepen te paraderen. Komende winter verruilen ze deze perfecte zomerschoenen maar wat graag in voor ‘square’ enkellaarsjes. En jij kunt als echte schoenenliefhebber natuurlijk niet achterblijven op deze trend! Dit jaar mag en kan bijna alles op schoenengebied, dus geniet!