Modetrend in Coronatijd: Crocs!

De modewereld staat op zijn kop. In plaats van te investeren in hippe handtassen, kopen we dit jaar massaal jonggingbroeken en crocks. Je leest het goed: crocs zijn door de pandemie weer helemaal in. Verkoopcijfers uit de Verenigde Staten bewijzen dat deze comfortabele schoenen opnieuw de wereld veroveren.

Wie dragen Crocs?

Veel mensen die Crocs dragen werken in de gezondheidszorg. Het bedrijf dat Crocs produceert heeft meer dan 450.000 paar gedoneerd aan de harde werkers die aan de frontlinie van het Coronavirus werken. Juist op deze plekken zijn comfort en schoonmaakgemak van groot belang.

Afname schoenenverkoop

De verkoop van schoenen is over het algemeen gedaald. In een rapport over schoenenverkoop van de afgelopen drie meldde onderzoeksfirma NPD dat de verkoop van de V.S. van schoenen, behalve pantoffels, met maar liefst 24 procent is gedaald in vergelijking met het eerste trimester van 2019. De verkoop van sportschoenen daalde met 19%. De categorie die het minste te lijden had onder de Corona pandemie was die van vrijetijdsschoenen. Te denken valt aan wandelschoenen, slippers en, daar hebben we het weer, Crocs.

Vrijetijdsschoenen sector minder geraakt

Het is niet verrassend dat vrijetijdschoenen minder te lijden hebben onder het Corona virus. Ze zijn namelijk ideaal voor in huis. Wie draagt er immers in deze tijden geen pantoffels of slippers? En bijzonder genoeg waren Crocs volgens Retail Tracking Service de enige schoenen in de maand maart (toen het Coronavirus greep kreeg op de rest van de wereld) die een opmerkelijke groei doormaakte.

Totale omzet Crocs gestegen

De totale omzet van Crocs in Noord- en Zuid-Amerika steeg, ondanks het feit dat de detailhandel in de winkels met 9% daalde ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Dit werd echter gecompenseerd door een stijging van 27% van de groothandelsverkopen en 14% van de e-commerce. Wel is de wereldwijde omzet van Crocs is in het eerste kwartaal van 2020 licht gedaald vanwege teruglopende inkomsten uit Azië.

Crocs in tijden van ‘social distancing’

Het valt niet te ontkennen dat Crocs er niet heel charmant uitzien. Maar aangezien we doen ook ‘social distancing’ is de kans klein dat onze vrienden en collega’s deze zomer onze voeten zullen zien! Bovendien brengen meer mensen hun vrije tijd door in de tuin dan in het openbaar, waar je vaak mensen tegenkomt die mooie schoenen dragen. Dus overweeg je ook om een paar Crocs te kopen? Schaam je niet, je bent zeker niet de enige!