Waarom gepersonaliseerde schoenen fantastisch zijn

damesschoenen

Creativiteit en functionaliteit komen perfect samen in gepersonaliseerde schoenen. Bovendien kies je voor originaliteit en schoonheid. Wist je dat je gepersonaliseerde schoenen heel eenvoudig zelf kunt maken? Je moet er alleen even de tijd voor hebben en verf en een paar markers in huis halen. In dit artikel vertellen wij hoe je precies gepersonaliseerde schoenen maakt. Wedden dat je met  je eigen ontworpen schoenen een fantastische indruk maakt?

Waarom gepersonaliseerde schoenen fantastisch zijn

Gepersonaliseerde schoenen zijn eenvoudig en snel te ontwerpen en helemaal jij. Genoeg redenen om er mee aan de slag te gaan! Het ontwerpen van gepersonaliseerde schoenen is niet nieuw. Al een tijdje bedenken en kleuren creatievelingen hun eigen schoenen. Verschil is wel dat het nu echt een trend lijkt te worden. Zowel sportschoenen als slippers en instappers worden steeds vaker zelf gemaakt. Het enige wat men daarvoor nodig heeft is een flinke dosis creativiteit en verbeelding. Bovendien zijn er diverse merken die je graag een handje helpen bij het ontwerpen van gepersonaliseerde schoenen, zoals Nike, Adidas, Vans en Reebok.

Let goed op de schoenmaat

Het is geweldig om je eigen gemaakte schoenen te hebben.  Wel zijn er een aantal zaken waar je even goed op moet letten. Wanneer je gebruik maakt van een buitenlandse website is het belangrijk om te letten op je eigen schoenmaat. De Verenigde Staten en Australië gebruiken namelijk andere schoenmaattabellen dan Europa. Converteer daarom altijd je maat!

Hou rekening met verzendkosten en douanekosten

Hou bij het ontwerpen van schoenen bij een buitenlands bedrijf ook rekening met eventuele verzendkosten en douanekosten.  Als je een bestelling uit het buitenland krijgt moet je waarschijnlijk iets meer betalen dan de kosten van je aangepaste schoen alleen. Lees ook altijd de kleine regeltjes door voordat je begint met het ontwerpen en bestellen van je eigen schoen. Niemand wil tegen extra vergoedingen en kosten aanlopen, want dat is nogal een nare verrassing.

Bedenk een goed concept

Bedenk voordat je begint met het ontwerpen een goed concept. Het is de eerste, belangrijke stap in vrijwel elk project. Wat voor schoenen wil je ontwerpen en waar hou je van? Maak vervolgens een schets op papier. Kies altijd voor schoenen die comfortabel zijn voor je voeten. Ze moeten dus niet te groot en te klein zijn. Ook het stof dat je gaat gebruiken moet de juiste afmetingen hebben. Alleen dan creëer je uiteindelijk het perfecte paar schoenen.

Kies voor goed materiaal

Het klinkt voor de hand liggend, maar we zeggen het toch: neem de tijd voor het ontwerp en kies voor materiaal van goede kwaliteit, zoals leer. Daardoor maak je een ontwerp dat niet gemakkelijk beschadigd en waar je heerlijk op kunt lopen. Daarmee voorkom je ook nog eens blaren, wel zo fijn! Je kunt leer het beste knippen of uitsnijden met een groot mes.  Een gradenboog of een liniaal komt goed van pas bij het insnijden. Laat tijdens het knippen van patronen minstens een centimeter extra materiaal achter aan de onderkant van de schoen.