Auctions: de stiletto’s en pumps van Margaret Thatcher

Wat zou jij betalen om te lopen in de schoenen van Margaret Thatcher? Op een Britse online veiling worden namelijk twee paar schoenen van de Iron Lady geveild. Beide schoenen zijn speciaal gemaakt voor Margaret Thatcher tijdens haar periode als premier.

Stiletto’s en pumps

Het gaat om twee paar schoenen: een paar stiletto’s en een paar pumps. Beide schoenen zijn zwarte satijnen Rayne hakken en zijn door Thatcher gedragen in haar periode als Prime Minister. De stiletto hakken met slingback zijn uitgevoerd  in een gouden en zwarte diamanten kruisband (Zie foto). De hooggehakte pumps hebben als detail een diamanten hiel. Beide schoenen waren eigendom van Thatcher tussen 1988 en 1991. De zolen van beide paren dragen het symbool van schoenmaker Rayne Royal Warrant. Dit is dé hofleverancier van de Britse royals op het gebied van schoenen. Daarnaast staat in de linker binnenzool van elk paar ‘Made especially for Mrs Margaret Thatcher’. Als dat niet bijzonder is! Je ook een dagje voelen als de Iron Lady? Bied dan snel mee, want de huidige biedingen staan op £150 voor de stiletto’s en £100 voor de pumps.

Koninklijke schoenmaker Rayne

Het is overigens niet de eerste keer dat Rayne schoenen maakt voor Britse royalty’s. Eerder ontwierp de koninklijke schoenmaker al schoenen voor de Koningin van Engeland ‘The Queen’ en prinses Diana.

Margaret Thatcher

Margaret Thatcher stierf op 8 april 2013. Naast de schoenen worden er ook ondertekende memoires en foto’s van haar geveild. Volgens de directeur van het veilinghuis is er een duidelijke toename van belangstelling voor Thatcher’s memorabilia. Onlangs werd er nog een handtas geveild van Thatcher voor een bedrag van £100.000!