Gespot: Jeffrey Campbell kopieert Lanvin

Dat modeketens als Zara, Topshop en H&M zich vaker laten ‘inspireren’ door luxe modehuizen zal niemand verbazen. Veel dure merken worden volop gekopieerd door betaalbare modeketens en worden aangeboden tegen een veel goedkopere prijs. Maar ook merken in het middensegment als Jeffrey Campbell en Karen Millen hebben schoenen in de collectie zitten die veel lijken op die van luxe schoenenlabels. Onlangs gespot: deze wedge heels van Jeffrey Campbell die verdacht veel weghebben van Lanvin’s model. Shocking?

Jeffrey Campbell vs. Lanvin

Beide schoenen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk leer. Bij Lanvin was het te verwachten gezien de prijs, maar aangezien het model van Jeffrey Campbell vele malen goedkoper is zou je niet denken dat de heels van goed materiaal gemaakt zijn. Toch is het zo! Jeffrey Campbell gebruikt altijd echt leer, de ‘Top of your Glass heel’ is dan ook gemaakt van echt leer. Een slechte knock- off kan je deze heels daarom ook niet noemen. Verder komen het kleurgebruik en design van de heels  sterk overeen met elkaar.

Gespot: Jeffrey Campbell vs. Lanvin. Onlangs gespot: Jeffrey Campbell kopieert high heels van Lanvin. Lees hier alles over Jeffrey Campbell en Lanvin.

Natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen. Deze ‘Top of your Glass heel’ van Jeffrey Campbell kosten € 146, een schijntje vergeleken bij die van Lanvin € 990. Naast de prijs zijn er nog een aantal verschillen. Zo bevat het model van Jeffrey Campbell een enkelbandje, welke bij Lanvin’s model ontbreekt. Verder bestaat de onderkant van de wedge van Jeffrey Campbell uit nude en wit en Lanvin’s model uit zwart en nude. Ook is de neus van Jeffrey Campbell’s heels ronder en de neus van Lanvin’s model puntiger. Eigenlijk allemaal minimale verschillen. Zal het Franse modehuis Lanvin deze ‘verschillen’ door de vingers zien?

Gespot: Jeffrey Campbell vs. Lanvin. Onlangs gespot: Jeffrey Campbell kopieert high heels van Lanvin. Lees hier alles over Jeffrey Campbell en Lanvin.