Zweetvoeten & vochtige voeten

Heb je ook zo een last van zweetvoeten, vieze geurtjes of beide als je je schoenen uittrekt? En weet je gewoon niet wat je er tegen kan doen? Ontdek dan hier onze tips en tricks!

Epsom zout Alles over voetverzorging: behandeling van zweetvoeten en vochtige voeten. Lees hier alles over de behandeling van zweetvoeten en vochtige voeten.

Zweetvoeten ontstaan doordat je voeten te vochtig en te nat zijn. Hierdoor kunnen er vieze geurtjes ontstaan waardoor het gaat stinken. Om deze geurtjes tegen te gaan zijn er een aantal simpele middelen die dit probleem kunnen oplossen. Éen daarvan is Epsom zout. Epsom zout is rijk aan magnesium en sulfaat. Hierdoor ontspannen de spieren en heeft het een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Maak een voetenbad van lauw water en twee eetlepels Epsom zout. Meng dit en week je voeten hier 10 tot 15 minuten in per dag. Dit zorgt ervoor dat je voeten opdrogen.

Deodorant

Gebruik deodorant voor je voeten. Dit klinkt raar maar voor zweetvoeten is dit een simpele oplossing. Gebruik wel een deodorant die bestemd is voor je voeten. Het merk Gehwol heeft een speciale deo voor je schoenen en je voeten. Doe dit elke ochtend.

Babypoeder

Het gebruik van babypoeder in je schoenen is een goed middel om vieze geurtjes en zweetvoeten tegen te gaan. Talkpoeder is ook een goede optie. Gebruik absoluut geen body crème of melk. Deze houden je voeten namelijk vochtig, wat vieze geurtjes kan veroorzaken.

Uitdrogen

Zorg ervoor dat je je schoenen in de zon zet wanneer je ze niet gebruikt. Heb je dus 2 paar schoenen die je dagelijks gebruikt? Zet dan één paar in de zon om ze te laten drogen. Zet je schoenen niet in een donkere kast. Dit is een broedplaats voor schimmels en ook hierdoor worden vieze geuren veroorzaakt. Oude of gebarsten schoenen kan je het beste weggooien.

Draag sokken Alles over voetverzorging: behandeling van zweetvoeten en vochtige voeten. Lees hier alles over de behandeling van zweetvoeten en vochtige voeten.

Sokken van katoen absorberen een deel van het vocht waardoor je schoenen toch schoner worden. Voor platte schoenen of high heels zijn er ook speciale sokken waarvan ze niet zichtbaar zijn. Maar tegenwoordig is het helemaal hip om juist je sokken te laten zien! Draag je sneakers? Ga dan voor sportsokken. Deze bevatten namelijk een vocht opnemende werking die zweetvoeten tegengaan.

Toch nog zweetvoeten?

Blijven de problemen tóch aanhouden en heb je nog steeds last van zweetvoeten? Maak dan een afspraak met een podotherapeut waar ze speciale behandelingen hebben tegen zweetvoeten. Maar we hopen natuurlijk dat deze tips & tricks je op weg zullen helpen!