Ballerina schoenen

Hoewel Audrey Hepburn in de jaren ’50 de ballerina schoenen op de kaart zette, hebben deze schattige schoentjes al heel wat doorstaan. Hoewel ze vroeger werden gedragen in combinatie met nette kleding, is dat tegenwoordig totaal niet het geval. 

Omdat ballerina’s schoenen zijn zonder hak, hebben ze de neiging om je korter te laten lijken. Voor korte vrouwen zijn dit in eerste instantie dus niet de ideale schoenen. Mede hierdoor zijn ballerina schoenen beter geschikt voor vrouwen die wat langer zijn.

Styling tips

Satijnen of versierde ballerina schoenen zijn ideaal voor een chique gelegenheid. Mooi onder een le smoking of een cocktailjurkje. Leren of canvas ballerina’s zijn een perfecte match voor een casual outfit. Denk aan jeans en shortjes in de zomer. Sportieve ballerina schoenen gaan goed met capri-en korte broeken, rokken en korte jeans rokjes.

Goede match met ballerina schoenen:

  • Capri broek
  • Leggings
  • Shorts
  • Mini rokjes of midi rokken

Vermijd ballerina schoenen met:

  • Te lange broeken
  • Pleated broeken met een smalle pijp. Dit zijn broeken die wijder zitten bij je taille. In combinatie met ballerina schoenen lijkt je middel groter en tegelijkertijd ogen je benen korter. Een absolute no go dus!
  • Maxi-jurken en rokken. Deze zijn in combinatie met ballerina’s ideaal voor het creëren van een romantische look, maar alleen als je lang bent. Vrouwen die niet zo lang zijn, lijken hier alleen maar korter door. Maar toch zijn er ook goede ballerina schoenen voor vrouwen die iets korter zijn.

Korte vrouwen & ballerina schoenen

Mooi met een korte kokerrok en jeans met een rechte pijp. Geen skinny jeans dus! Draag je een legging? Zorg er dan voor dat de ballerina schoenen dezelfde kleur hebben als je legging. Er van uitgaande dat je géén witte legging draagt, maar voornamelijk zwarte: combineer met leren of suède zwarte ballerina’s. Een andere optie zijn ballerina schoenen met een puntneus. Dit helpt je een beetje langer doen lijken.

Bohemien beauty

Wil je er in de zomer toch als een bohemien beauty uitzien? Ga dan voor lange jurken die tot de grond komen. Voor korte vrouwen zijn lange jurken ideaal in de zomer omdat je hier langer en (nog) slanker in lijkt. Combineer dit met een mooie wedge of espadrille in plaats van een ballerina.