Vijf handige tips om je leren schoenen te onderhouden

Hoeveel zorg je ook aan schoenen besteedt, ze zullen op een gegeven moment vies worden. Maar wanneer de juiste manier kent, kun je leren schoenen sneller schoonmaken zonder schade toe te brengen aan de buitenkant. Wil je graag dit type schoenen hebben? Gebruik dan onze 5 tips om ze te onderhouden!

Bewaar ze altijd in de open lucht en niet in een doos

Bewaar je schoenen altijd in de open lucht of plaats ze in een schoenenrek, maar stop ze nooit om stof te voorkomen. Vochtigheid tast de textuur van het leer aan en dat is zonde. Koop in plaats daarvan rek, dat is heel goedkoop en zorgt ervoor dat je schoenencollectie mooi staat uitgestald.

Droog je schoenen zo snel mogelijk

Regen zal de algemene duurzaamheid van de leren schoenen schaden. Dus droog ze zo snel mogelijk voordat het water iets vreselijks doet met het materiaal. Water is geen goede vriend van leer als je toevallig buiten bent en plotseling in zware regen terechtkomt. Zoek snel dekking voor de regen! Zijn je leren schoenen toch nat geworden? Droog ze dan zo snel mogelijk.

Zet je schoenen ooit bij de verwarming

Wat ook echt niet moet doen is de schoenen bij de verwarming houden. In eerste instantie lijkt dat misschien een geweldig idee, maar snel drogen zorgt voor scheurtjes in het leer. Een langzame droogmethode is de perfecte oplossing om het leer schoon en droog te houden.

Draag je eren schoenen niet te vaak

Door ze uit te doen slijt het leer vrij snel. Je moet ze een pauze geven voordat je ze aantrekt voor het volgende uitje. Als je ze een week of langer onafgebroken draagt, ontstaat er sneller schade aan de schoenen. Oftewel: draag ze niet continu.

Gebruik conditioners voor leer

De buitenkant van de leren schoenen moet mooi blijven. Gebruik daarom een conditioner of een ander onderhoudsmiddel. Voeding van het leer komt van de conditioner die je van tijd tot tijd geeft. Als je het schema vermijdt, zal het schuim er aan de buitenkant er slecht gaan uitzien. De zware dagelijkse routine zal de schoen op den duur doen lijden. Leer is anamelijk fhankelijk van natuurlijke oliën. Flexibiliteit is nodig om ze mooi te houden. Een onderhoudsbeurt om de twee weken wordt aanbevolen om de schoen lang glanzend te houden.

Poets de leren schoenen tot ze glanzen

Poets de schoen altijd tot glans; Waspoetsmiddelen zijn beter voor het reinigen van leren materiaal, omdat ze voorzichtig het vuil verwijderen en een laagje over de schoen leggen. Daardoor zullen ze er lange tijd glanzender uitzien.