11 handige tips om pijnloos hoge hakken te dragen

Het is heerlijk om tijdens evenementen in de zomer, zoals een bruiloft of feest, mooie kleding en hoge hakken te dragen. Hakken verlengen je benen en zorgen ervoor dat je er eleganter uitziet dan ooit. Toch kunnen deze schoenen zorgen voor behoorlijk zere voeten. Hoe zorg je ervoor dat je elegant en zonder pijn op hoge hakken blijft lopen? Gebruik onze handige tips in dit artikel!

Tip 1 – Leg je hoge hakken 30 minuten in de vriezer

Leg je hakken een halfuurtje in de vriezer. Het klinkt een beetje vreemd, maar wanneer je koude schoenen aantrekt, zul je merken dat het materiaal zich zich aanpast aan de vorm van je warme voeten. Ook kun je proberen om een zakje water in de schoenen te doen en ze in de vriezer te leggen. Het bevroren water rekt schoenen namelijk een beetje uit.

Tip 2 – Gebruik warm water om katoenen sokken nat te maken

Gebruik warm water om je katoenen sokken nat te maken. Trek ze vervolgens aan voordat je de schoenen aandoet. Ook is het aan te raden om ze alvast in te dragen voordat je naar buiten gaat. De hogehakken zullen een beetje uitrekken en zullen je waarschijnlijk niet zo veel last bezorgen.

Tip 3: Gebruik dubbelzijdige tape

Plak de onderkant van je voet op de zool van je schoen met behulp van tape. Dit zorgt ervoor dat je schoenen aan je voeten blijven zitten, waardoor blaren en pijn in de tenen worden voorkomen.

Tip 4: Gebruik inlegzolen voor hoge hakken

Gebruik inlegzolen voor hoge hakken. Deze speciaal ontworpen inlegzolen zijn vaak van siliconen of stof. Ze zijn zeer handig omdat ze voorkomen dat je voeten in je schoenen naar voren bewegen. Daardoor krijg je geen last van pijn en blaren. Siliconen pads zijn onzichtbaar onder je voeten, maar bieden dezelfde bescherming.

Tip 5: Gebruik hydraterende crème

Het helpt om hydraterende crème aan te brengen op je voeten voordat je hakken aandoet. Daarmee voorkom je wrijving, pijn en blaren, vooral als je hoge hakken nog nieuw en strak zijn. Wel zo fijn!

Tip 6: Gebruik babypoeder

Babypoeder gebruiken om pijnlijke voeten na het dragen van hoge hakken te voorkomen? Jazeker! Probeer het eens uit, het helpt echt. Babypoeder voorkomt namelijk overmatig zweten en uitglijden, waardoor schaafwonden en mogelijke verwondingen tot een minimum worden beperkt.

Tip 7: Plak een paar tenen aan elkaar met plakband

Ook dit klinkt bijzonder, maar het helpt echt: plak een paar tenen aan elkaar met plakband. In dit geval gaat het om de derde en vierde tenen. Daarmee wordt extra druk op de zenuw tussen deze tenen vermindert.

Tip 8: Trek je hakken niet uit

Misschien heb je de neiging om bij pijnlijke voeten je hakken uit te doen. Toch is dit geen goed idee. Je zult waarschijnlijk even opgelucht zijn, maar waarschijnlijk gaan je voeten meteen opzwellen. Wanneer je de hakken weer aandoet, zullen je voeten nog meer pijn doen. Niet verstandig dus!

Tip 9: Draag je hoge hakken alvast thuis

Draag je hoge hakken minstens een week vantevoren voordat je er op uit gaat. Dit geldt in het bijzonder voor nieuwe hakken. Op deze manier raak je gewend aan uw schoenen en kunnen ze een beetje uitrekken.

Tip 10: Gebruik deodorant

Gebruik deodorant. Een kleine moeite, die veel pijn vorkomt. Breng voor het aantrekken van de schoenen roll-on of stick deodorant aan op de wrijvingsgebieden. Daarmee voorkom je schijfwonden en ander ongemak.

Tip 11: Verzorg je voeten

Heb je last van eelt of andere voetproblemen? Zorg er dan voor dat deze problemen snel verdwijnen. Een goede verzorging van je voeten is heel belangrijk. Daardoor doet het dragen van hoge hakken veel minder pijn. Of kies in plaats van hoge hakken voor een bredere hak, als je dit type schoenen echt niet gewend bent. Je ziet er nog steeds elegant uit, maar hebt minder kans op pijn.