Zara vs. H&M: Lookalike sandalen, maar wie kopieert wie?

We hebben wel vaker geschreven over copycats. Meestal zijn het de fast fashion ketens die rechtstreeks kopiëren van de grote luxe merken. Een aantal van die modeketens zijn Zara en H&M. Door catwalk trends te vertalen naar betaalbaar wordt mode toegankelijk voor de massa. Goed voor ons, minder goed voor de grote modehuizen. Maar soms lijkt het erop dat fast fashion ketens elkaar onderling ook lijken te kopiëren. De vraag is alleen wie kopieert wie? We kijken naar een paar sandalen van zowel Zara als H&M uit de zomercollectie van 2014…

Zara vs. H&M of visa versa?

Bij Zara en H&M spotte onze redactie deze leuke sandalen. En hoewel ze niet als twee druppels water op elkaar lijken zijn er toch veel overeenkomsten.  De bruine variant is van Zara en de beigekleurige slipper van H&M. Beide sandalen bevatten strass steentjes ter decoratie en zijn voorzien van twee brede banden. Ook het model van de slipper –namelijk een Birkenstock-achtig design- is een gelijkenis tussen de slippers.

Zara VS. H&M: Lookalike sandalen, maar wie kopieert wie? Lees hier alles over Zara VS. H&M: wie kopieert wie. Bekijk de sandalen hier van 2014.

Verschillen

Toch zijn er ook een aantal verschillen. De kleuren zijn niet hetzelfde net als de prijs. Voor de H&M sandalen betaal je € 29,95 en voor de Zara slip ons € 69,95. Een verschil dus van €40 euro. Ook zijn de bandjes van de H&M sandalen gekruist en die van Zara zijn recht. Een aantal verschillen, maar toch als je ze naast elkaar zit denk je: hmmm… zullen deze ketens elkaar wel eens inspireren?

Zara VS. H&M: Lookalike sandalen, maar wie kopieert wie? Lees hier alles over Zara VS. H&M: wie kopieert wie. Bekijk de sandalen hier van 2014.

Trending Topic

De sandaal staat in 2014 in de spotlights en wordt in de schoenenwereld bestempeld als een van de musthaves voor aankomende zomer. Geen wonder dus dat betaalbare modeketens als H&M en Zara deze schoenen in de collectie hebben verwerkt.