Onthuld: Primark naar de Verenigde Staten

Fast fashion en budget keten Primark gaat de grens oversteken naar de VS. Amerikaanse shoppers kunnen hun hart ophalen, want de Ierse fashion keten is van plan een winkel in Boston te openen.

Boston

De winkel, zal vanwege de oppervlakte in de stad komen te zitten in het Burnham Building. Primark zal haar deuren openen voor de klanten tegen het einde van 2015. De keten heeft al een huurcontract getekend voor 70.000 vierkante meter aan verkoopruimte.

American dream

De winkel in Boston is nog maar het begin van Primark’s Amerikaanse avontuur. De keten is in onderhandelingen om de ruimte te huren op meerdere locaties in het noordoosten van het land in 2016. Het zal dus niet lang duren voordat Primark de Amerikaanse markt verovert met haar goedkope musthaves, trends en fashionable kleding.

Take over

‘Na uitgebreid onderzoek  is besloten om het concept aan consumenten in de Verenigde Staten aan te bieden,’ zegt het moederbedrijf van Primark Associated British Foods (ABF). En het lijkt erop dat de Ierse keten de wereld langzamerhand aan het veroveren is. Primark heeft al meer dan 270 winkels in negen landen: van Spanje en  Duitsland tot Nederland,  Portugal en Frankrijk. Aan het begin van maart, meldde de keten een groei van 26% winst tot £298 miljoen pond in de afgelopen zes maanden.