Zalando en Omoda best vindbaar

We kunnen een heel rijtje geweldige online schoenenwinkels opnoemen, maar onder Nederlanders zijn Zalando en Omoda het meest populair.  Ten minste dat blijkt uit recent onderzoek van online benchmarkingbureau WUA dat onderzoek deed onder 100 respondenten tussen de 21 en 49 jaar. Moeten we deze cijfers serieus nemen? 100 respondenten is wel erg weinig en zoals we al zeiden er zijn nog genoeg andere geweldige plekken om schoenen te kopen.

Zalando en Omoda best vindbaar. Alles over Zalando.nl en Omoda schoenen lees je hier. Ontdek Omoda en Zalando schoenen hier! Vind hier alles over.

Toch bereiken Zalando en Omoda gezamenlijk 40% van de markt en dat is niet mis. Zalando krijgt van de respondenten een 7.5 en Omoda een 7.4. Slechts 6% van de respondenten kent Omoda van naam, maar weet de site doorgaans wel gemakkelijk te vinden. De vindbaarheid is dus hoog.  Zalando.nl wordt door 90 procent van de respondenten gevonden. 61 procent weet Omoda.nl te vinden en 41 procent bezoekt Wehkamp.nl.

Omoda werd eerder al tot best gewaardeerde online schoenenwinkel uitgekozen namens GfK Panel Services Benelux bv. Eerder won Omoda ook al de ‘Thuiswinkel Award’ in de categorie schoenen. Ook deze prijs had de schoenenketen te danken aan de goede beoordelingen van de consumenten.

Online aanbieders die ook fysieke winkels hebben wekken in het algemeen een zeker vertrouwen op bij de online consument. De drie online aanbieders die het hoogst scoren op het thema ‘vertrouwen’ hebben allemaal fysieke winkels. Dit komt overigens overeen met eerder onderzoek.

Bonprix scoort het beste op prijs/kwaliteit, gevolgd door Schoenenreus en Scapino. De online shop van Schoenenreus wordt echter door slechts 13 procent van de respondenten gevonden. Verder wordt Zalando door 30 procent van de respondenten als meest vernieuwend bestempeld.