Prabal Gurung’s eerste schoenencollectie

Hij is nog ‘maar’ vijf jaar bezig, maar is nu al een gevestigde naam in de modewereld. Eerder kregen we al een sneak peak te zien van de collectie, maar nu slaat Prabal Gurung, die het gelijknamige label leidt, zijn vleugels uit. Het luxe label lanceert binnenkort zijn eigen schoenencollectie. Een greep naar zijn inspiratie voor de collectie en hoe zijn eerste schoenencollectie tot stand kwam…

Fashion Week

De Prabal Gurung lente-zomer 2015 schoenencollectie maakte zijn eerste publieke optreden tijdens New York Fashion Week. De uit Nepal afkomstige ontwerper haalde zijn schoen inspiratie uit zijn eigen afkomst en luxe outdoor vakanties. “Je zal vooral veel strap details en kleine spikes tegenkomen in de collectie. Heel veel van mijn ontwerpen vertaal ik vanuit de natuur” aldus Gurung.

Leermeesters

Het is een enorme stap voor iemand die nog maar net komt kijken in de modewereld. Toch is de ontwerper niet onbekend met het vakmanschap van de schoen. Voor al zijn ready to wear-collecties werkte de ontwerper samen met schoen grootheden der aarde: Manolo Blahnik, Nicholas Kirkwood en Cesare Casadei. 

Cesare Casadei

Die laatstgenoemde schoenenontwerper maakte zelfs vier seizoenen lang schoenen voor de collecties van Prabal Gurung. Casadei heeft dan ook niks slechts te zeggen over Gurung. “Onze eerste ontmoeting vergeet ik nooit meer” ,zegt de schoenenontwerper over Gurung. “Er was gelijk een klik. We delen dezelfde passie, we houden van kwaliteit, goed vakmanschap en delen datzelfde oog voor detail. Prabal is jong, maar tegelijkertijd zo getalenteerd” aldus Casadei over de 35-jarige ontwerper. 

De prijzen

Goedkoop zal de schoenencollectie in ieder geval niet zijn. De prijzen balanceren tussen de $ 695 en $ 1165 dollar (omgerekend tussen de € 560 en € 938,55 euro). De schoenen zullen volgens Women’s Wear Daily onder andere verkocht worden bij Barneys, Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus en Bergdorf Goodman. Schoenenliefhebbers kunnen kiezen uit zes verschillende designs. 

Details 

Iedere schoen heeft een eigen kleuren patroon. Zo bestaat het ene model uit wit slangenleer, zwart leer en een groene strap. Alle multi coloured designs zijn voorzien van mooie cut out details en een lange hak.