Winter trend 2013: de Bloemenprint

De bloemenprint is al een tijdje actief in modeland. Zo werd deze tijdens het voorjaars-en zomerseizoen meerdere keren op de catwalk gespot. Maar het lijkt erop dat deze nog lang niet wordt verbannen en nog volop trending topic is, want ook het najaar van 2013 staat in het teken van de bloemenprint

Moody Blooms

Onder andere gespot bij Givenchy en Valentino, de bloemenprint is hot! Dit najaar kunnen we genieten van de Moody Blooms aangezien deze ruim vertegenwoordigd was in menig fashion shows. De reden is in ieder geval duidelijk: met de komst van de donkere en sombere dagen voegt de bloemenprint wat kleur toe aan het kleurenpalet. Denk aan planten en bloemen á la een Indian Summer op blouses, jurkjes en natuurlijk schoenen! Dat modeland nog niet klaar is met deze print is daarom wel te begrijpen!

Catwalk

Modellen in bloemenprints bestaande uit kleuren als vurig rood, gebrand oranje en vage geeltinten paraderen over de catwalk van verschillende designers. Vera Wang gaat bijvoorbeeld voor geel in combinatie met zwart terwijl Givenchy kiest voor rood en zwart. De combinaties zijn eindeloos, vernieuwend en statement makers!

Schoenen

En hoewel op de catwalk voornamelijk bloemenprints worden geuit in bikerjasjes, maxi-jurken en rokken, zijn ook accessoires van de partij dit najaar. Zo hullen verschillende merken ook schoenen in een bloemenprintje en kunnen ook je voeten deze winter vrolijk door stappen.