Vrouwen en schoenen: hoge hakken VS sneakers

‘Shoes are a girl’s best friend ’. Uit een onderzoek van Grazia  gehouden onder 1800 vrouwen blijkt dat 54% van de vrouwen het meeste geld uitgeeft aan schoenen. Op schoenen wordt dus absoluut niet bespaard! Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de outfit:  ze kunnen wonderen verrichten voor je hele look.  Elke schoen geeft je een ander gevoel. Daarom worden er vaak schoenen gekozen die passen bij een bepaalde gelegenheid. De juiste schoenen kunnen je look upgraden, maar een verkeerde keus kan nadelige gevolgen hebben.

Hoge hakken

Carrie Bradshaw introduceerde menig vrouwen in de wonderlijke wereld van  Manolo Blahnik, Louboutins en Jimmy Choo’s. Hakken die volgens Carrie een must zijn voor elke vrouw, alleen al om je beter te voelen!  Ondanks dat hoge hakken niet altijd een pretje zijn om te dragen, heeft iedere vrouw wel een paar in de kast staan.  Met name voor korte vrouwen zijn hoge hakken een makkelijke manier voor het verlengen van de benen. Ook maken hoge hakken slanker en strelen ze je ego.

Sneakers Vrouwen en schoenen: hoge hakken en sneakers. Lees hier alles over vrouwen en hun schoenen. Maar ook alles over hoge hakken en sneakers.

Platte schoenen als sneakers zijn een goede afwisseling voor het dragen van hoge hakken. Heb je haast? Dan verplaats je je sneller op een paar sneakers. Ga je een dagje shoppen? Dan zijn dit ook dé schoenen waarvoor je kiest. Hoewel de meesten bij sneakers denken aan Nikes, Vans of All Stars kan dit voor vele fashionista’s een drempel vormen om deze te dragen. Er casual sportief bijlopen is niet ieders ding. Gelukkig geven designers als Giuseppe Zanotti, Lanvin en Jimmy Choo een nieuwe draai aan de sneaker. Door het gebruik van prints, leer en bling bling zijn hun sneakers  verre van sportief en kunnen ze makkelijk worden gecombineerd met verschillende looks.