Zó zorg je er voor dat jouw schoenen schoon blijven

Schoenen worden snel vuil. Wanneer je buiten loopt, zijn ze het eerste wat in aanraking komt met allerlei soorten vuil en vlekken. Het is ronduit onmogelijk om ze allemaal te vermijden, tenzij je kunt vliegen. Dus als je een nieuw paar schoenen hebt gekocht dat een fortuin heeft gekost, bij deze enkele manieren om ze schoon te houden!

Tip 1: Veeg het vuil weg

Je kunt een papieren handdoek gebruiken om de schoen grondig schoon te vegen, zodat hij net zo direct wordt als de schoen. Je kunt witte azijn en water mengen voor een betere oplossing en over de schoen vegen. Voor leren schoenen kun je een bakje zuiveringszout gebruiken om het gebied waar vuil zit schoon te vegen.

Tip 2: Maak stoffen schoenen schoon

Het is moeilijk om stoffen schoenen schoon te maken vanwege het poreuze materiaal. Stoffen schoenen zijn ook gevoelig voor vuil en kunnen niet simpel met een doekje afgeveegd worden. Tip: gebruik de wasmachine en je stoffen schoenen zijn binnen no-time weer schoon,

Maar… hoe doe je dat?

Hoe begin je met het schoonmaken van stoffen schoenen? Heel simpel! Je moet zelf een tandenborstel, wasmiddel en papieren handdoeken pakken om ermee te beginnen. Meng een theelepel wasmiddel met 2 kopjes water en gebruik dan de tandenborstel om het schoon te maken. Hier zou het het beste zijn als je je concentreert op de bevlekte plek.

Tip 3: Maak jouw sportschoenen regelmatig schoon

Je kunt de wasmachine en andere handmatige doe-het-zelf-reinigingsmethoden gebruiken om vuil op sportschoenen te verwijderen. Sommige sportschoenen zijn machinewasbaar, maar dat zal niet voor allemaal gelden. Als de schoen een label heeft dat suggereert dat je hem nooit met een machine mag wassen, kun je die route beter niet volgen. Je kunt een klassieke mix van wasmiddel en water gebruiken en met een spons voorzichtig het vuil van de aangetaste plek in je schoen schrobben.

Tip 4: Probeer doe-het-zelf methoden uit

Bij het schoonmaken van schoenen moet je altijd de doe-het-zelf-methode gebruiken in plaats van ze in een machine te gooien met de rest van je kleren. De meeste premium schoenmerken ondersteunen het wassen in de machine niet, en als je het doet, breng je langdurige schade toe aan de schoenen, en dat is misschien niet wat je wilt zien op je premium schoen. Je kunt verschillende experimentele technieken proberen om het vuil te verwijderen als de schoenen goedkoop zijn.

Waarmee pak je een vuilprobleem aan?

Afwasmiddel, zuiveringszout en water zijn de perfecte combinatie voor elk vuilprobleem dat je met je schoen hebt. Doop een zachte borstel in een sopje en maak de aangetaste plek in je schoen probleemloos schoon. We wensen je veel succes met het schoonmaken van je schoenen!