Sandalen & sokken: Een nieuwe fashion trend?

Als je aan sandalen denkt, zal je deze in eerste instantie associëren  met stoffige exemplaren die je vroeger zag liggen in je vaders schoenenkast. Toch krijgt dit stoffige schoentje een makeover in 2014 en zien we deze veranderen van suf naar stoer!

Sandalen

Op de catwalk van bekende modemerken wordt voor aankomend seizoen de sandaal in een nieuw jasje gestoken. Gladiator designs, metallics en luxe materialen worden gebruikt om de stoffige sandaal te ‘pimpen’. Givenchy, J.W. Alexander, Prada en Céline doen volop mee aan deze trend. Toch zien we nu ook bij Zara en H&M de sandalen met een fashionable uiterlijk binnenstromen. Maar toch is dit niet het enige item waar je aan moet wennen deze zomer. Op de Fashion Weeks was namelijk de sandaal in combinatie met sokken een veel gespotte combi. Maar ook A-listers doen mee aan de sandalen en sokken trend. Eerder werd Rita Ora al gezien met deze combi, maar of deze geslaagd was…

Sokken & Sandalen: do of don’t?

Of we daar klaar voor zijn, is nog maar de vraag. Maar in modeland wordt deze ietwat van-oorsprong-lelijke-match blijkbaar wel gewaardeerd. Hoge wedge sandalen, platte modellen of glimmende designs. De sokken worden erop afgestemd en gemixt & gematched met het zomerse platte schoentje. Ben jij hier klaar voor of sla je dit jaar maar even over. Modeflater of modetrend?