United Nude eert Möbius met tentoonstelling

Schoenenmerk United Nude viert haar 10-jarig bestaan van de Möbius schoen met een tentoonstelling in het Nederlands Leder en Schoenenmuseum in Waalwijk.

Oprichter van United Nude Rem  Koolhaas bedacht de basis van het schoenmerk United Nude de Möbius schoen 10 jaar geleden. De Barcelona-stoel van Ludwig Mies van der Rohe vormde de inspiratie van de Möbius. De basis is een vorm die bestaat uit één stuk.

Inmiddels heeft United Nude tien eigen winkels. Het merk is esthetisch sterk verbonden met architectuur en werkt regelmatig samen met professionele ontwerpers als bijvoorbeeld Iris van Herpen en Mattijs van Bergen. De Möbius is nog steeds onderdeel van de vaste collectie, die ieder seizoen wordt aangevuld met nieuwe ontwerpen.

Alles over de Möbius, United Nude. Ontdek  alles over deze schoen: de Möbius van United Nude. Deze schoenen bestaan 10 jaar! Lees het hier.

United Nude is gespecialiseerd in het ontwerpen van High Heels.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 18 augustus. Volwassenen betalen een entreeprijs van € 5,–, 65plussers € 4,–. jeugd van 13 t/m 18 jaar € 2,50, 6 t/m 12 jaar € 2,– en voor kinderen tot 5 jaar gratis.

Adres: Elzenweg 25 , 5144MB Waalwijk.

Het museum heeft een interessante permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse schoen. Het museum heeft een aantal topstukken in huis van o.a. Jan Jansen en Jac Bergmans, zadeltuig, machines en een uitgebreide bibliotheek. In het Museumcafé met terras kun je terecht voor een drankje en een hapje.