Modetrend: De polkadot

Minnie Mouse als stijlicoon? Het zou dit seizoen zomaar zo kunnen zijn! Want de polkadot is terug van weggeweest. Dit seizoen kunnen we niet om stippeltjes en bolletjes heen. Op de catwalk gespot bij modehuizen als Miu Miu, Emanuel Ungaro, Chloé en Oscar de la Renta. Maar ook bij highstreet modeketens als Topshop en River Island is het ronde bolletje hipper dan ooit!

Met stip op 1

De polkadot is een echte klassieker en werd met name gedragen in de jaren ’60. Maar je zal deze dots waarschijnlijk ook kennen van de kleding van flamengo dansers, die beroemd zijn om hun jurken versierd met de stippen print. Maar ook dit seizoen kunnen we niet om de polkadot heen en zien we deze stip overal in terugkomen. Denk aan jassen, sjaals en pumps versierd met stippen, maar ook jurkjes, blouses en leggings.

Modetrend: De polkadot. Alles over de polkadot. Bekijk alles over deze trend hier! Designers en highstreet modeketens zijn gek op stippen dit seizoen.

Vintage

Omdat de polkadot met name in sixties werd gedragen, kun je deze trend heel goed shoppen in vintage winkels of markten. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wil! Bovendien als je voor vintage gaat, is de kans klein dat je iemand anders in hetzelfde tegenkomt. Het is dus met name origineel om te gaan voor een vintage polkadot.

Fashion anno 2013

Ben je niet zo van de tweedehands? Dan is het beroemde bolletje ook goed te shoppen bij fashion ketens als New Yorker, H&M en Topshop. Laat je inspireren door deze klassieker en kies je eigen kledingstuk!

Styling tips

Remember, de polkadot is alleen chique als je er niet teveel andere prints bijdraagt. Ga dus voor  1 of maximaal 2 items bedrukt met cirkels. Zorg ervoor dat deze print het middelpunt is van je outfit.