Trends 2013 winter: gothic

We houden er niet allemaal van, maar er bestaat wél een heuse Wereld Gothic dag, ‘World Goth Day’. En die was 3 dagen geleden op 22 Mei. Waarom een gothic dag zul je misschien denken….nou daar is voldoende aanleiding voor. Het bestaan van de gothic dag heeft als belangrijkste reden dat het de dag is waarop de gothic scene z’n eigen bestaan viert, en de mogelijkheid aangrijpt om de rest van de wereld te laten zien wat het inhoudt. En anno 2013 is dat niet zo’n gek idee want raad eens….één van de winter trends van 2013 is GOTHIC. De trend werd dit jaar ook al gespot op het MET Gala in combinatie met Punk. Onder andere Madonna, Doutzen Kroes en Kristen Stewart waren gehuld in couture geïnspireerd op Gothic en Punk. Het wordt dus tijd om je te gaan verdiepen in gothic -met name schoenen- als je dit najaar een fashion statement wilt maken.

Gothic mode

Schoenen geinspireerd op Gothic mode heeft een lange weg afgelegd in haar ontwikkeling. De dagen waarin voornamelijk DM laarzen of stekelige zwarte stiletto’s werden gedragen zijn voorbij. Het is inmiddels een fashion stijl die we dit najaar duidelijk naar voren zien komen in de winter trends. Om Wereld Gothic Dag te eren en de invloed van de gothic stijl op fashion hebben we een paar leuke ideetjes op een rijtje gezet voor je aankopen van gothic schoenen. De schoenen zijn voorbeelden die uit diverse subculturen binnen de gothic scene komen zoals bijvoorbeeld: Gothic Lolita, Cyber Goth, Steampunk, Trad Goth en meer….Je kunt dus ook nog verschillende kanten met om je statement te maken.

Trends 2013 winter: gothic. Alles over de trends van 2013. Bekijk hier de gothic trend. Een trend die we aankomende winter veel gaan zien.

De bekendste merken van gothic schoenen worden steeds vaker gedragen door fashionista’s. Dat is opvallend, maar voor ons aanleiding genoeg om wat voorbeelden van deze merken op te nemen.Als je een paar in je kast wilt hebben ga dan eerst opzoek naar schoenen van New Rock, Demonia, Alternative Footwear of Pleaser. Deze labels produceren al heel lang gothic schoenen. Het is het echte werk om het maar zo te zeggen. Dus pak je zwarte gescheurde visnetlegging, zware make-up en felle kleuren en tover jezelf om tot een ware gothic fashionista.

Trends 2013 winter: gothic. Alles over de trends van 2013. Bekijk hier de gothic trend. Een trend die we aankomende winter veel gaan zien.