Trend report: Old Skool sneakers are back!

Vans, Air Max, Air Force 1, de Stan Smith. Klinken deze namen je bekend in de oren? Als echte sneakerjunk heb je natuurlijk al door om welke merken het gaat. De Nike Air Max, De Nike Air Force 1 en de Stan Smith sneaker van Adidas zijn allemaal legendarische sneakers met een bijzonder verhaal. Maar 2014 lijkt het jaar van de sneaker te zijn en dan niet zomaar sneakers: dit jaar draait het om de old skool sneaker. We gaan terug in de tijd met een aantal iconen, maar dan in een nieuw jasje!

Old Skool sneakers

De jaren ’90 lijken te herleven met de terugkeer van iconische designs in een nieuw jasje. Zo nam creative directeur van Givenchy- Riccardo Tisci- de Air Force 1 van Nike onder handen en wordt na 40 jaar bij Adidas de Stan Smith sneaker opnieuw geïntroduceerd. Maar ook de Nike Air Max sneaker, ooit zo populair in de jaren ’90, is sinds een aantal jaar super hot bij menig styliste, blogger en Shoejunk. Zo te zien lijken we nog geen genoeg te krijgen van iconische sneakers. Laten we hopen dat deze hype nog lang niet voorbij is!

Alles over Old Skool sneakers. Bekijk de old skool sneakers die helemaal terug zijn in het modebeeld van 2014. Bekijk en lees het trend report hier!

Luxe sneakers bij Chanel

Ook tijdens de Couture Week in Parijs leek Karl Lagerfeld geen genoeg te krijgen van de sneaker. Bij Chanel paradeerden modellen namelijk massaal op sneakers in plaats van torenhoge hakken. Hiermee lijken high heels definitief plaats te maken voor flat is back. Het lijkt de tijd te zijn van de sneaker en we zien deze anno 2014 terug bij verschillende merken.

Designs

Van stoere wegdes bij Nike en high tops bij Jimmy Choo tot funky designs  bij Fornarina en luxe bouclé bij Chanel, sneakers vinden we dit voorjaar in verschillende varianten en modellen. Pimp je garderobe dus lente-proof  met een paar stijlvolle sneakers.