Outdoor shoes: Teva sandalen

Teva sandalen zijn in 1984 geboren toen een jonge riviergids, Mark Thatcher, die werkte in de Grand Canyon zijn geweldige ideeën voor het ontwerp van een sportsandaal in praktijk bracht en daarmee de revolutionaire Teva sandaal op de markt bracht. Hoewel deze sandalen verre van fashionable zijn, zijn Teva’s perfect voor outdoor activiteiten in de natuur. Dus ben je zuinig op je voetjes? Dan zijn deze sandalen zo gek nog niet!

Nu bijna 30 jaar later heeft Teva zijn ervaringen steeds verder uitgebreid en zorgt door haar kennis en technologie dat de avonturier/sportfanaat onbekommerd kan genieten van zijn avonturen. We zagen zelfs dit jaar schoenen op de catwalk geïnspireerd op deze sandalen.

Comfort & Hygiëne

Recreatie en bescherming  staan hoog in het vaandel van Teva. Zo hebben de zolen van de Teva sportsandalen twee aparte lagen. De binnenzool, oftewel het voetbad is zacht en geeft steun aan de voetboog. Door het gebruik van de Microban zinkbescherming worden geur veroorzakende bacteriën verwijderd en de voet tegen schimmels beschermd. De buitenzool van de Teva sportsandaal is hard en geribbeld om een goede stabiliteit en grip op natte, gladde en rotsachtige ondergrond te garanderen.

Outdoor shoes: Teva sandalen. Lees hier alles over outdoor schoenen: Teva sandalen zijn perfect voor avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht.

Stabiliteit

De riemen van de Teva sandaal zijn opgebouwd in drie onderdelen: de hielband, de teenband en de verbindingsband. De drie banden zijn verbonden met een driehoekige ring. De riemen zijn zo bevestigd die ze niet kunnen uitrekken in ongemakkelijke posities zodat ze de voet optimaal blijven steunen en beschermen.

Het strand of het bos?

Verder zijn de Teva sandalen ontwikkeld tot diverse modellen in allerlei kleuren en met originele patronen en motieven. Bij de keuze uit de modellen kun je je ook afvragen wat je er mee wilt. Een tocht door een rivier vraagt een ander soort sandaal dan een waarmee je door de bossen wilt wandelen of over het strand.

 

Licht van gewicht

De originele Teva sandalen zijn gemaakt van textiel en rubber met een binnenzool van ethylene vinylacetaat en een buitenzool van polyurethaan. Deze zijn licht in gewicht, slijtvast met een goede schokabsorptie en  warmte-isolatie. Maar er zijn ook modellen met een leren binnenzool. Voor kinderen lopen de teenbanden helemaal door tot aan de voorkant van de sandaal voor een optimale bescherming.

Het avon(a)tuur

Met Teva sandalen ben je verzekerd van een veilige avontuurlijke tocht waar je maar wil. Je voeten zijn beschermd tegen water, zand en stenen, zodat je onbekommerd kunt genieten van de natuur om je heen.