Trend alert: Rock ’n roll & rebels

De stroming van Punk is afkomstig uit de jaren ’70 en domineert dit najaar de modecatwalks. Designers als Karl Lagerfeld, Saint Laurent , Jason Wu en Versace brengen een ode aan dit dynamische tijdperk. En wat zou punk zijn zonder een hoge dosis rock ’n roll? Op het gebied van schoenen wordt flink uitgepakt. Denk aan bikerboots met chunky chains bij Chanel, enkelaarsjes versierd met studs bij Isabel Marant en grote veiligheidsspelden bij Versus.

Designers

Net als Saint Laurent staat bij Chanel dit seizoen punk & rock ’n roll centraal. Dat betekent veel kettingen, grove hakken en zwart, zwart en nog eens zwart. Black is the new black maar dan wel met een stoer randje. Maar ook Versus gaat op de rock tour maar dan wel met een vrouwelijke touch. Zo kun je deze winter ook kiezen voor een paar stiletto-enkellaarsjes met een grote veiligheidsspeld, het symbool voor punk uit de jaren ’70.

Rock op straat

Maar ook buiten de catwalk om is rock ’n roll helemaal terug. Dat bewijzen de streetstyle fashionista’s maar weer die we spotten op straat. Een statement maken met een paar rebelse boots lijkt een missie te zijn van heel wat Shoejunks dit seizoen.