Top vintage winkels in Amsterdam

Je bent een dagje in Amsterdam en wilt er van profiteren om even op zoek te gaan naar een leuk jurkje uit grootmoeders tijd of een tasje dat nou net afwijkt van alles wat gangbaar is. Of misschien zoek je naar een oude lamp of een te gek oud koffietafeltje? Voor je gemak hebben we een aantal leuke vintageplekken op een rijtje gezet waar je zeker je slag zult slaan. Veel plezier in de jacht naar dat leuke oude ding wat nou net op jouw lijf geschreven is.

Laura Dols Alles over top designer vintage in Amsterdam. Lees hier alles over topvintage en designer vintage in Amsterdam en ontdek alle vintage winkels hier!

Laura Dols heeft al meer dan 40 jaar een vintageshop in de Wolvenstraat 7. Zoek je iets van oud kant, zijde , tule, batist of satijn, een avondjurk, een paar laarsjes uit de jaren 1950 of eerder, bezoek dan Laura Dols en laat je inspireren door een groot assortiment unieke ontwerpen. Er is ook een keuze uit meer dan 2000 trouwjurken. Kleding wordt op maat voor je vermaakt. O ja, er is ook een online winkel die je kunt bezoeken.

I LOVE STORE AMSTERDAM

Verras jezelf in deze boetiek, atelier en webwinkel aan de Prinsengracht 201. Kleding, schoenen, tassen, hoeden uit de rock & roll jaren is er te over. Maar je kunt ook vintage inspired kleding kopen van merken als Betty Page, Miss Candyfloss, Bibico en Riverside. Sla dus je slag. In de webstore kun je online bestellen, bestellingen boven de € 100 worden gratis verzonden. Site:  www.ilovevintage.com

Vintage Home Alles over top designer vintage in Amsterdam. Lees hier alles over topvintage en designer vintage in Amsterdam en ontdek alle vintage winkels hier!

Vintage Home heeft nu net dat ideale bureautje waar je al jaren naar op zoek bent. En wat dacht je van die te gekke oude Franse koperen tafellamp! Vintage Home heeft een continue wisselende collectie aan meubels en decoratieve accessoires uit de jaren 1930 tot 1980. Bezoek deze galerie en wie weet, ga je naar huis met dat lang gezochte dressoirtje. Adres: Daniel Stalpertstraat 97.

Zipper

Zipper zegt zelf dat ze een begrip zijn in Amsterdam. Feit is dat ze meer dan 30 jaar bestaan. Zipper heeft dan ook de meest complete vintage collectie voor zowel vrouwen als mannen in de stad. Voor kleding, schoenen en tassen uit de jaren 1950 tot 1980 op naar Zipper. Ze hebben ook hun eigen merk Ultra Zipper. Adres: Nieuwe Hoogstraat 10 en Huidenstraat 7.

Time Machine Alles over top designer vintage in Amsterdam. Lees hier alles over topvintage en designer vintage in Amsterdam en ontdek alle vintage winkels hier!

Ben je op zoek naar een paar geweldige vintage schoenen of laarzen dan ben je in de Time Machine op de juiste plaats. Boots, boots, boots,…… killer heels en big shoe sizes. Een hoop vintage kleding is er ook te vinden. Heel veel Adidas. Voor een speciale keus naar de Nieuwe Hoogstraat 26, je zult er zeker slagen.

The End

The End is het kleine zusje van de Time Machine. Op nummer 27 van de Nieuwe Hoogstraat vind je haar met een uitgebreide collectie vintage kleding en laarzen. Slaag je hier niet wat let je om even over te steken naar grote broer.

Retro & Chic Alles over top designer vintage in Amsterdam. Lees hier alles over topvintage en designer vintage in Amsterdam en ontdek alle vintage winkels hier!

Vintage kleding, vintage laarzen, vintage accessoires, je vindt het allemaal bij Retro & Chic. Dior, Lanvin, het is allemaal oude stijl wat de klok slaat. Je zult je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen als je voor de deur staat en gegarandeerd vertrekken met een kledingstuk To Die For. Adres: Staalstraat 2.

Noordermarkt

Niets is leuker dan snuffelen op een markt naar koopjes. Op de Noordermarkt kun je op maandagochtend je slag slaan op de speciale vintage markt. Iedereen verdringt iedereen om te neuzen  in een ongelooflijk groot assortiment aan kleding, schoenen, tassen, accessoires en noem maar op. Neem een grote tas mee want die zal je nodig hebben om later thuis te kunnen genieten van alle wonderen die je hebt aangeschaft.