Nike Air max sneakers

Lange Frans en Baas B rapten het al in een nummer: ‘’Nederland, het land waar Nike Air Max nooit uit de mode gaat’’ en dat klopt. De schoenen zijn nog steeds ontzettend populair. Waarschijnlijk kent iedereen wel iemand die op deze sneakers door het leven gaat. Hieronder de evolutie van de Nike Air Max. Van foute gabberschoen tot fashionable sneaker.

Nike Air Max Classic

Dit model Air Max werd enorm populair in de jaren 90. Gabbers hakten tot in de vroegere uurtjes op hun Nikes en ze zijn dan ook haast niet voor te stellen zonder Aussie of ander trainingspak erboven. Een andere naam voor dit model is BW, dit staat voor Big Window, verwijzend naar de air units in de hak van de Nike. Dit model is nog steeds populair maar heeft plaats moeten maken voor de nieuwere modellen. Naast gabbers zijn ze vooral te zien bij kermisklanten en mensen met een hoog Roy Donders gehalte.

Nike Air Max 90              

Dit model is niet meer zo populair als eerst maar hij blijft geregeld voorbijkomen. Dit model is ook uitgebracht in de jaren 90. Toch zijn ze toch wat anders dan de Classics. Dit model is hoger en vooral steviger. De zool is dikker en ook deze schoen is perfect voor een feestje. Verkrijgbaar in allerlei kleurencombinaties maar onze voorkeur gaat uit naar een effen sneaker, anders wordt deze schoen een beetje too much!

Nike Air Max 95

Deze versie van de Air Max werd, zoals de naam al doet vermoeden, uitgebracht in 1995. Nooit echt populair geworden in Nederland en gelukkig maar! Nee, wij zijn geen fan van dit rare modelletje. Naast de kenmerkende airunits in de hak zijn deze ook nog eens voorzien van een air aan de voorkant van de sneaker. Ze lopen vast heerlijk maar mogen wij bedanken? In 1998 werd de 95 opgevolgd door de Nike Air Max TN. Ze lijken veel op hun voorgangers maar hebben toch een kleine make-over gekregen. Ook werd dit model uitgebracht in fellere kleurencombinaties. Types die wel dol zijn op deze sneakers? Engelse jongeren uit achterbuurten die zich hullen in trainingspakken, bling bling en fake Burberrypetjes.  I

Nike Air Max 1

De meest populaire sneaker van het moment. Ze lopen heerlijk, zijn er in alle te bedenken combinaties. Van dierenprints tot polkadots en van neonkleuren tot een geheel zwarte. Eerst vooral populair als hardloopschoen en nu niet meer weg te denken uit de garderobe van een stijlbewust persoon. Met dit model Nike kun je een hele outfit net dat extraatje geven. Hij is vooral populair onder jongeren, hipsters en, ja eigenlijk bij iedereen wel.